Nationale Notaris

nationale notaris

Een notaris nodig? Als lid van Vereniging Eigen Huis kunt u met korting een notaris regelen via Nationale Notaris, een netwerk van hooggekwalificeerde notariskantoren. Bij Nationale Notaris werken meer dan 50 notarissen, gevestigd in heel Nederland. Een aanvraag voor een notaris doet u via onderstaand aanvraagformulier. Nationale Notaris regelt vervolgens het hele traject; zo hoeft u alleen voor de ondertekening naar de notaris.

Aanvraagformulier

Wat kan Nationale Notaris voor u doen?

U kunt voor de volgende diensten bij Nationale Notaris terecht:

Hypotheekakte en leveringsakte
Hypotheek oversluiten
Koopovereenkomst
Overige notariële diensten, zoals een samenlevingscontract of testament

Hypotheekakte en leveringsakte

Wie een huis koopt, is verplicht een notaris in te schakelen. Een notaris is als enige bevoegd om het huis aan de koper te ‘leveren’. Hiervoor maakt hij notariële aktes op: een hypotheekakte en een leveringsakte. 

Dit is ook het moment om bijvoorbeeld een samenlevingscontract en/of een testament op te laten maken; alles in één keer regelen is voordeliger.

 • Hypotheekakte en leveringsakte
  Ledenprijs van € 1.225 voor € 1.038
 • Hypotheekakte, leveringsakte en online samenlevingscontract
  Ledenprijs van € 1.460 voor € 1.183
 • Hypotheekakte, leveringsakte, online samenlevingscontract en twee testamenten
  Ledenprijs van € 1.670 voor € 1.438
 • Hypotheekakte/verhoging
  Ledenprijs van € 645 voor € 557

Hypotheek oversluiten

Heeft u al een woning, maar wilt u de hypotheek oversluiten? Ook dan is een notaris nodig. Nationale Notaris voert alle werkzaamheden uit die bij het oversluiten van een hypotheek komen kijken.

 • Hypotheekakte voor de nieuwe hypotheek, inclusief schrappen oude hypotheek 
  Ledenprijs van € 750 voor € 662

Koopovereenkomst

Koopt u een huis met de hulp van een makelaar, dan stelt de verkopend makelaar meestal de koopovereenkomst (ook wel koopcontract genoemd) op. Koopt u zonder een aankoop- of verkopend makelaar, dan kunt zelf een overeenkomst opstellen aan de hand van de model koopovereenkomst of u kunt een notaris de koopovereenkomst laten opstellen.

 • Koopovereenkomst zonder bespreking notaris
  Prijs € 144
 • Koopovereenkomst met bespreking notaris
  Prijs € 272

Aanvraagformulier

Overige notariële diensten

Naast bovengenoemde diensten kunt u ook voor andere diensten bij Nationale Notaris terecht, bijvoorbeeld voor een samenlevingscontract en/of een testament. De prijs voor een samenlevingscontract en/of testament is gebaseerd op een online aanvraag bij Nationale Notaris. Heeft u uitgebreidere wensen, dan levert Nationale Notaris een samenlevingscontract en/of testament tegen een maatwerktarief. Laat voor vragen over maatwerk Nationale Notaris contact met u opnemen 

Prijslijst

Een overzicht van alle diensten vindt u in de Notariskosten prijslijst. Nationale Notaris hanteert algemene voorwaarden. De ledentarieven gelden uitsluitend als de aanvraag via het aanvraagformulier is gegaan of via een hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies. Regelt u een notaris rechtstreeks via een notaris die bij Nationale Notaris is aangesloten dan geldt een ander tarief. 

Notariskosten prijslijst
Wie is de Nationale Notaris

Vestigingen Nationale Notaris

Nationale Notaris heeft 50 notarissen in Nederland. Kijk in het overzicht voor een notaris bij u in de buurt. Let op, de ledentarieven gelden uitsluitend als de aanvraag via het aanvraagformulier is gegaan of via een hypotheekadviseur van Eigen Huis Hypotheekadvies.

Vestigingen Nationale Notaris