Hoeveel kun je lenen?

De zoektocht naar een huis start bij de hypotheek. Want als je weet hoeveel je kunt en wilt lenen, kijk je straks niet naar te dure huizen.

Een huis kopen: budget en hypotheek berekenen

Welke kosten komen er allemaal kijken bij het kopen van een huis en wat kun je betalen? Wij helpen je bij het berekenen van jouw budget en maximale hypotheek.  

Hoeveel kan ik lenen?

Bij jouw droomhuis hoort ook een financieel plaatje. In ons e-book ‘Budgetteren voor het kopen van een huis’ helpen wij je bij het bepalen van het budget.

Starter en een hypotheek

Het valt niet mee om als starter op de huizenmarkt een hypotheek te krijgen. Maar laat je niet ontmoedigen: er zijn mogelijkheden.

Huis kopen met tijdelijk contract

Heb je een tijdelijk contract? Een hypotheek krijgen is niet onmogelijk, vertelt onze hypotheekadviseur Erik Schipper.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Bereken eenvoudig je maximale hypotheek. Hoeveel kun je lenen voor de aankoop van een woning? En wat worden de maandlasten?

Bespaar op je hypotheek

Een hypotheek afsluiten? Rondkijken en vergelijken loont, zegt de Autoriteit Consument & Markt.

Huis kopen met een studieschuld

Je hebt een studieschuld en wilt een huis kopen. Is dat mogelijk? Ja, weet onze financieel specialist Karin Boog.

Grote financiële beslissing? Makkie!

We rijden even om als het wasmiddel elders in de aanbieding is, maar voor grote financiële beslissingen, zoals het afsluiten van een hypotheek, hebben we vaak minder aandacht. Waarom?

Belastingteruggave: wel of niet?

De rente van je hypotheek is aftrekbaar. Kies je voor wel of geen maandelijkse teruggave van de Belastingdienst? Wat is verstandig?

Risico's inschatten is moeilijk

Wanneer je het budget voor je huis bepaalt, is het belangrijk rekening te houden met eventuele tegenvallers. Maar het inschatten van risico’s is makkelijker gezegd dan gedaan.

Nieuwsbrief Koopwijzer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Koopwijzer. Zo krijg je met regelmaat handige informatie en praktische tips voor startende huizenkopers in je mailbox.

Huis kopen in 10 stappen

Een huis kopen roept veel vragen op. Wij hebben alle informatie in 10 stappen op een rijtje gezet. Volg ons stappenplan.

Onze diensten

Vereniging Eigen Huis helpt je stap voor stap door het koopproces. Bekijk een overzicht van onze diensten die handig zijn bij het kopen van een huis.

Bereken je hypotheek

Binnen een paar minuten een betrouwbare indicatie van wat je maximaal kan lenen?

Maximale hypotheek berekenen