Jaarlijks overstappen van energieleverancier, waarom?

Heb jij al jaren dezelfde energieleverancier? Houd er dan rekening mee dat je teveel betaalt voor je energie. Dit is namelijk het verdienmodel van energieleveranciers. Overstappen is makkelijk. Het is slechts een administratieve handeling én je bespaart al gauw gemiddeld €300 per jaar. Drie redenen waarom regelmatig overstappen loont.

1. Voordelige energietarieven

Bij veel bedrijven worden vaste klanten beloond. Maar niets is minder waar in de wereld van energie. Waar nieuwe klanten worden verleid met kortingen, welkomstbonussen en cadeaus, betalen trouwe klanten steeds meer voor gas en stroom.

Ben je al jaren klant bij dezelfde energieleverancier en heb je een contract voor onbepaalde tijd met variabele energietarieven? In veelal gevallen zijn deze tarieven hoger dan de actietarieven voor nieuwe klanten. Door over te stappen naar een andere energieleverancier bespaar je gemiddeld €300 per jaar. Bovendien zijn de tarieven voor een vast energiecontract van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar vaak voordeliger dan variabele energietarieven.

> Lees meer over de 'do's en dont's bij overstappen

2. Binnen een kwartier geregeld

In feite is overstappen slechts een administratieve handeling die je binnen een kwartier kunt regelen. Het enige dat je hoeft te doen is je in te schrijven bij een nieuwe energieleverancier of collectief. De rest wordt voor je geregeld. Je nieuwe leverancier zegt je oude contract op en zorgt ervoor dat je nieuwe contract op het juiste moment in gaat. Je wordt nooit afgesloten van energie en er zitten ook geen extra kosten aan verbonden.

> Lees meer over hoe overstappen van energieleverancier werkt

3. Overstappen op elk moment

Je hebt een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven als je nog nooit bent overgestapt naar een andere energieleverancier of als je laatste contract stilzwijgend is verlengd. Dan mag je op elk gewenst moment overstappen zonder risico van een opzegvergoeding.

Let op: heb je een vast contract voor bijvoorbeeld 1- of 3-jaar? Dan loopt het contract na de afgesproken looptijd af. Wil je het contract voortijdig verbreken? Dan kan, maar dan kan de leverancier je wel een opzegvergoeding in rekening brengen. Het hangt van het nieuwe tarief en de opzegvergoeding af of overstappen op dat moment voordeliger is.

> Lees meer over verlengen of overstappen

Tip! Collectieve Inkoop Energie

Zorg ervoor dat jij niet teveel betaalt voor energie en stap op tijd over naar een andere energieleverancier. Via onze Collectieve Inkoop Energie is dat heel gemakkelijk! Wij verzamelen zo veel mogelijk mensen die willen overstappen. Door de grote van de groep krijgen we een scherpe prijs voor energie. Inschrijven is helemaal vrijblijvend, ook als je geen lid bent kun je meedoen. We sturen je een persoonlijk aanbod, jij beslist zelf of je daar ja op zegt en overstapt.

Schrijf je vrijblijvend in

Lees meer over overstappen

Overstappen: zo werkt het

Een van de eenvoudigste manieren om je energierekening te verlagen is overstappen naar een andere energieleverancier. Overstappen doe je zo

Hoe werkt het overstappen van energieleverancier?

De overstap naar een andere energieleverancier is een administratieve handeling; je komt nooit zonder stroom te zitten. Overstappen is zo geregeld

Overstappen: 5 do's en dont's

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Met deze 5 tips lukt overstappen jou ook en bespaar je een hoop geld. Lees meer

Energiecontracten vergelijken: zo doe je dat

Energiecontracten vergelijken een lastige klus? We leggen uit hoe je dit het beste kunt doen. Kijk bijvoorbeeld naar de kale tarieven. Tips vergelijken