Je woning verduurzamen: van offerte tot installatie

Als je direct aan de slag wilt met het verduurzamen van je huis vind je hier uitgebreide informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen. Een offerte opvragen is de volgende stap. Dat kan via onze Energieservice voor zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Onze samenwerkingspartner Energie in Huis verzorgt de offertes en installaties. Voor zonnepanelen kun je ook meedoen aan onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen. In de toekomst gaan we ook andere energiebesparende maatregelen aanbieden.

Weet je nog niet waar je moet beginnen met verduurzamen? Onze gratis Energiescan geeft een eerste indicatie van welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw woning. Of maak een afspraak voor persoonlijk energieadvies.

Je kunt alleen offertes opvragen bij Energie in Huis als je lid bent van Vereniging Eigen Huis. Word ook lid ›.

Aan de slag met energiebesparende maatregelen

Isoleren

Vloer- en bodemisolatie

iStock-886186496-vloerbodem-isolatie

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en een besparing op je energierekening. De vloer isoleren kan op verschillende manieren. 
Lees meer over vloerisolatie › 
OFFERTE AANVRAGEN ›

Dakisolatie

iStock-929568974-dakisolatieZo'n 30 % van de warmte in huis gaat verloren via het dak. Met dakisolatie kun je al snel veel energie besparen. 
Lees meer over dakisolatie ›
 
OFFERTE AANVRAGEN ›

Gevel- en spouwmuurisolatie

spouwmuur

Spouwmuurisolatie levert samen met dakisolatie het meeste rendement op. Het is zo gedaan en snel terugverdiend.
Lees meer over muurisolatie ›
OFFERTE AANVRAGEN ›

Glas vervangen

iStock-1129117294-raamisolatieDoor enkelglas te vervangen voor dubbelglas of hr-glas, bespaar je op de energierekening. De isolatiewaarde van dubbelglas is de afgelopen jaren steeds beter geworden.
Lees meer over glas vervangen ›

Ventileren

Mechanische ventilatie

mechanischeventilatie_storyVeel woningen hebben een mechanisch ventilatiesysteem. Hiermee hou je ook in een goed geïsoleerd huis de lucht gezond.
Lees meer over mechanische ventilatie ›

Balansventilatie met wtw

iStock-869658504Bij balansventilatie met wtw wordt de warmte uit de afgevoerde lucht gebruikt om verse lucht van buiten op te warmen.
Lees meer over balansventilatie ›

Duurzaam verwarmen

Warmtepomp

iStock-694761144-warmtepompMet een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel.
Lees meer over de warmtepomp ›

OFFERTE AANVRAGEN ›

Lage temperatuur verwarming

iStock-1074597314-temperatuursverwarmingBij lage temperatuur verwarming is de temperatuur van het water in de radiatoren maximaal 55 graden. Je verwarming moet dan wel een groot oppervlak hebben.
Lees meer over lage temperatuur verwarming ›

Infraroodverwarming

infraroodpaneel_storyMet infraroodverwarming kun je een specifieke plek in huis extra verwarmen. Is je huis erg goed geïsoleerd, dan is infrarood zelfs een alternatief voor cv. 
Lees meer over infraroodverwarming ›

Zonne-energie

Zonneboiler

iStock-1148634888-zonneboilerEen zonneboiler wordt vooral gebruikt om het water in huis te verwarmen. Het systeem bestaat uit een collector op het dak, een opslagvat en een cv-combiketel. 
Lees meer over de zonneboiler ›
OFFERTE AANVRAGEN ›

Zonnepanelen

istock-20547187Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op: een slimme investering in duurzame energie. Zonnepanelen verdien je binnen zeven jaar terug. 
Lees meer over zonnepanelen ›
OFFERTE AANVRAGEN ›

Samenwerking met Energie in Huis

Logo-Startup-Energie-in-HuisNaast de Collectieve Inkoop Zonnepanelen bieden wij je de mogelijkheid om vrijblijvend offertes op te vragen voor zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen bij onze samenwerkingspartner Energie in Huis. Zij hebben jarenlange ervaring in het energiezuinig maken van woningen. Ze leveren en installeren zelf alle producten en geven hier garanties op.

Veelgestelde vragen

Ik ben geen lid van Vereniging Eigen Huis, kan ik dan offertes opvragen?
Nee, een offerte opvragen kan alleen als je lid bent. Aan onze collectieve inkoopacties kan wel iedereen meedoen.
Ik kan niet voor iedere maatregel een offerte opvragen of meedoen aan een collectieve inkoop. Klopt dat?
Ja, dat klopt. We zijn hard aan het werk om dit mogelijk te maken. In de toekomst hopen we alle energiebesparende maatregelen te kunnen aanbieden.
Kan ik aan de hand van het energiebespaarrapport offertes opvragen?
Dat kan voor een aantal maatregelen: warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt bij het opvragen van een offerte het energiebespaarrapport als bijlage toevoegen.
Moet ik betalen voor het opvragen van offertes?
Nee, je kunt vrijblijvend offertes opvragen. Wil je een offerte opvragen en ben je nog geen lid? Word dan eerst lid
Wat houdt jullie samenwerking met Energie in Huis in?
We werken samen met Energie in Huis voor de afname van de energiebesparende maatregelen. Zij sturen je de offertes toe en verzorgen de installaties. Energie in Huis heeft jarenlange ervaring in het energiezuinig maken van woningen. Ze leveren en installeren zelf alle producten en geven hier garantie op.