Je woning verduurzamen: van offerte tot installatie

Als je direct aan de slag wilt met het verduurzamen van je huis vind je hier uitgebreide informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen. Een offerte opvragen is de volgende stap. Dat kan via ons voor het isoleren van je woning met 10 % korting bij isolatiebedrijf Pluimers. Ook kun je meedoen met onze Collectieve Inkoop Zonnepanelen voor een compleet zonnepanelensysteem tegen een scherpe prijs. In de toekomst gaan we ook andere energiebesparende maatregelen aanbieden.

Weet je nog niet waar je moet beginnen met verduurzamen? Onze gratis Energiescan geeft een eerste indicatie van welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn voor jouw woning. Of maak een afspraak voor persoonlijk energieadvies.

Je kunt alleen offertes opvragen bij Energie in Huis als je lid bent van Vereniging Eigen Huis. Word ook lid ›.

Aan de slag met energiebesparende maatregelen

Isoleren

Vloer- en bodemisolatie

iStock-886186496-vloerbodem-isolatie

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis en een besparing op je energierekening. De vloer isoleren kan op verschillende manieren. 
Lees meer over vloerisolatie › 
OFFERTE AANVRAGEN ›

Dakisolatie

iStock-929568974-dakisolatieZo'n 30 % van de warmte in huis gaat verloren via het dak. Met dakisolatie kun je al snel veel energie besparen. 
Lees meer over dakisolatie ›
 
OFFERTE AANVRAGEN ›

Gevel- en spouwmuurisolatie

spouwmuur

Spouwmuurisolatie levert samen met dakisolatie het meeste rendement op. Het is zo gedaan en snel terugverdiend.
Lees meer over muurisolatie ›
OFFERTE AANVRAGEN ›

Glas vervangen

iStock-1129117294-raamisolatieDoor enkelglas te vervangen voor dubbelglas of hr-glas, bespaar je op de energierekening. De isolatiewaarde van dubbelglas is de afgelopen jaren steeds beter geworden.
Lees meer over glas vervangen ›

Ventileren

Mechanische ventilatie

mechanischeventilatie_storyVeel woningen hebben een mechanisch ventilatiesysteem. Hiermee hou je ook in een goed geïsoleerd huis de lucht gezond.
Lees meer over mechanische ventilatie ›

Balansventilatie met wtw

iStock-869658504Bij balansventilatie met wtw wordt de warmte uit de afgevoerde lucht gebruikt om verse lucht van buiten op te warmen.
Lees meer over balansventilatie ›

Duurzaam verwarmen

Warmtepomp

iStock-694761144-warmtepompMet een warmtepomp kun je op een milieuvriendelijke manier je woning verwarmen. Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel.
Lees meer over de warmtepomp ›

Lage temperatuur verwarming

iStock-1074597314-temperatuursverwarmingBij lage temperatuur verwarming is de temperatuur van het water in de radiatoren maximaal 55 graden. Je verwarming moet dan wel een groot oppervlak hebben.
Lees meer over lage temperatuur verwarming ›

Infraroodverwarming

infraroodpaneel_storyMet infraroodverwarming kun je een specifieke plek in huis extra verwarmen. Is je huis erg goed geïsoleerd, dan is infrarood zelfs een alternatief voor cv. 
Lees meer over infraroodverwarming ›

Zonne-energie

Zonneboiler

iStock-1148634888-zonneboilerEen zonneboiler wordt vooral gebruikt om het water in huis te verwarmen. Het systeem bestaat uit een collector op het dak, een opslagvat en een cv-combiketel. 
Lees meer over de zonneboiler ›

Zonnepanelen

istock-20547187Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op: een slimme investering in duurzame energie. Zonnepanelen verdien je binnen zeven jaar terug. 
Lees meer over zonnepanelen ›
OFFERTE AANVRAGEN ›

Veelgestelde vragen

Ik ben geen lid van Vereniging Eigen Huis, kan ik dan offertes opvragen?
Nee, een offerte opvragen kan alleen als je lid bent. Aan onze collectieve inkoopacties kan wel iedereen meedoen.
Ik kan niet voor iedere maatregel een offerte opvragen of meedoen aan een collectieve inkoop. Klopt dat?
Ja, dat klopt. We zijn hard aan het werk om dit mogelijk te maken. In de toekomst hopen we alle energiebesparende maatregelen te kunnen aanbieden.
Moet ik betalen voor het opvragen van offertes?
Nee, je kunt vrijblijvend offertes opvragen. Wil je een offerte opvragen en ben je nog geen lid? Word dan eerst lid