Iedereen heeft recht op betaalbare en duurzame energie, vinden wij. Daarom organiseren we de Collectieve Inkoop Zonnepanelen: hoe meer deelnemers, hoe scherper de prijs. Via ons collectief kun je makkelijk zonnepanelen kopen. Wij doen al het uitzoekwerk, selecteren betrouwbare leveranciers in Nieuwegein en omgeving én zien erop toe dat alles soepel verloopt. Iedereen kan meedoen. Schrijf je in en ontvang een aanbod op maat.
Hoe werken zonnepanelen, wat kosten ze, wat levert het op? In dit e-book lees je onafhankelijke informatie en praktische tips. Kortom: alles wat je moet weten over zonnepanelen!
Wij brengen mensen samen die interesse hebben in zonnepanelen. Leveranciers doen hun beste bod voor een compleet zonnepanelensysteem. Degene met het scherpste bod wint en stuurt iedere deelnemer een vrijblijvend aanbod op maat. Jij beslist zelf of je op het aanbod in gaat. Zo ja, dan voert de leverancier een schouw uit van je dak en worden daarna de panelen geplaatst. Meer over hoe het werkt >
Steeds meer inwoners van Nieuwegein wekken hun eigen groene energie op. Via zonnepanelen besparen zij flink op hun energierekening. Doe de daktest en ontdek hoeveel panelen er op jouw dak passen en wat zonnepanelen kosten en opbrengen.
Je energieleverancier berekent jaarlijks hoeveel stroom je hebt verbruikt en hoeveel stroom je zonnepanelen hebben opgewekt. Dit wordt tegen elkaar weggestreept. Het tegen elkaar wegstrepen heet salderen. Hierdoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en transportkosten) voor de teruggeleverde energie als die je betaalt voor de energie die je op een ander tijdstip van de energieleverancier afneemt.
Het kabinet heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee ze de salderingsregeling vanaf 1 januari 2025 wil afbouwen. De Tweede en Eerste Kamer moeten het wetsvoorstel eerst nog goedkeuren voordat het afbouwplan in 2025 in werking kan treden. Lees hier meer >Wil je salderen, dan moet je dit melden bij je netbeheerder via www.energieleveren.nl. De netbeheerder kijkt of je elektriciteitsmeter geschikt is voor salderen en zorgt eventueel voor vervanging. Dit is kosteloos. De netbeheerder regelt met jouw energieleverancier de verwerking in de afrekening.
Je komt pas in aanmerking voor btw-aftrek als je aan het volgende voldoet:
Maak gebruik van het Btw-stappenplan als hulpmiddel bij het teruggave proces.
Let op: heb je al eerder zonnepanelen aangeschaft en btw verrekend? Dan heb je mogelijk recht op een lagere teruggave. In bepaalde situaties krijg je de btw helemaal niet terug. Lees hier meer over de btw teruggave bij extra zonnepanelen.
Let op! Het kabinet heeft een wetsvoorstel in de maak waardoor de aanschaf en installatie van niet-geïntegreerde zonnepanelen op of nabij de woning per 2023 wordt belast tegen 0% btw. De Tweede en Eerste Kamer moeten het wetsvoorstel eerst nog goedkeuren voordat het btw nul-tarief in 2023 in werking kan treden.