Lyndsey en Leon hebben vier maanden gewacht op een versterkingsadvies dat ergens in een la lag, maar niet werd afgegeven. Hieruit blijkt: kelder dicht, minder vloeroppervlakte en kriskras stalen balken. Dan kiezen Lyndsey en Leon liever voor sloop en nieuwbouw. Maar dat houdt de gemeente tegen: het huis is net aangewezen als ‘karakteristiek object’. Lyndsey en Leon vrezen achter te blijven met een onleefbaar en onverkoopbaar huis.

De laatste berichten van Lyndsey Buitenkamp-Rode:

Lyndsey Buitenkamp-Rode Versterking Groningen

Overschild als voorbeeld voor de rest van het aardbevingsgebied?

17 oktober 2018

Overschild als voorbeeld voor de rest van het bevingsgebied. Dit kopte de NOS boven een artikel over de versterkingsoperatie in ons dorp

Lees meer
Lyndsey Buitenkamp-Rode Versterking Groningen

Melding van een acuut onveilige situatie gedaan

30 september 2018

TMCG is meteen langskomen

Afgelopen week hebben we melding gedaan van een ‘acuut onveilige situatie’ bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TMCG). We maakten ons zorgen over de veiligheid van ons huis en belden om over de stand van zaken te vertellen. Binnen een uur werden we gebeld voor een afspraak en diezelfde middag om 16.00 uur kwamen er 2 vriendelijke heren langs om te kijken of het huis veilig/onveilig is.

Lees meer
Lyndsey Buitenkamp-Rode Versterking Groningen

Van de Tijdelijke Mijnbouw Commissie (Commissie) hebben we niks gehoord

16 september 2018

Van de Tijdelijke Mijnbouw Commissie (Commissie) hebben we niks gehoord, hoewel een inspecteur deze maand zou langskomen.

Lees meer
Lyndsey Buitenkamp-Rode Versterking Groningen

Er zijn een aantal aardbevingen achter elkaar geweest

12 augustus 2018

Er zijn een aantal aardbevingen achter elkaar geweest, waardoor we nieuwe schade hebben opgelopen.

Lees meer
Lyndsey Buitenkamp-Rode Versterking Groningen

Reactie op het Kamerdebat

8 juli 2018

We hebben het debat gevolgd op onze mobiele telefoons met oortjes, omdat we die middag niet thuis waren. We wilden het debat niet missen, omdat we deel uitmaken van de groep van 1588 woningen waarover steeds wordt gesproken.

Lees meer
20180913_4610-Lyndsey-portret2

Lyndsey Buitenkamp-Rode

Woonplaats: Overschild
Woont er sinds: 2016
Partner: Leon Buitenkamp-Rode
Beroep: Lyndsey is Advisor B2B Community Sales Support en Leon is allround magazijn medewerker


Lees ook de verhalen van de andere gezinnen:

Situatie Lyndsey Buitenkamp-Rode

Februari 2016. Lyndsey en haar vriend Leon krijgen de sleutel van hun droomhuis. Zij kunnen hun geluk niet op. Niet veel later horen zij dat hun huis versterkt moet worden. Geen probleem toch? Als het huis er nog veiliger van wordt?

Experts van verschillende instanties lopen de deur plat. Op één dag zelfs 18 tegelijkertijd. De plek van geborgenheid wordt een studieobject. Zij krijgen de verzekering dat zij in augustus 2017 de uitslag krijgen. Maar die laat op zich wachten. Lynsdey en Leon stellen hun plannen uit. Hun gezin, hun huwelijksdag, alles staat ‘on hold’.

Op internet leest Lyndsey een manier om haar versterkingsadvies op te vragen. Ook als er nog geen eindrapport ligt, zo staat er, is het voldoende om een aangetekende brief naar de NCG te sturen met een verzoek tot inzage in haar persoonsgegevens. Dan blijkt dat het versterkingsadvies al vier maanden in de la lag.

Onleefbaar en onverkoopbaar

Uit het versterkingsadvies blijkt dat bij versterking alleen de buitenmuren kunnen blijven staan. De hele binnenkant zou gesloopt moeten worden en opnieuw opgebouwd. Dit betekent dat ze dan flink inleveren op hun wooncomfort: een dichtgestorte kelder, minder vloeroppervlakte en overal stalen balken. Zo’n huis is niet alleen onleefbaar, maar ook onverkoopbaar. Het is een nog een jong stel en dan is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om later je huis te verkopen. De verwachting is dat sloop/nieuwbouw wordt aangeraden in het adviesgesprek dat in september zal plaatsvinden.

Ondertussen ligt er een brief van de gemeente op de mat. Het huis is aangewezen als ‘karakteristiek object’. Sloop en nieuwbouw? Nee, de gemeente wil het huis zoveel mogelijk behouden. Na een gesprek zegt de gemeente toe dat als het huis onleefbaar zou worden, dat Lyndsey en Leon dan wel een sloopvergunning krijgen.