Rieks en Grietje hebben hun versterkingsadvies binnen. Een ingrijpende verbouwing is vereist: alle wanden worden verstevigd. Het vloeroppervlak wordt kleiner, waardoor de ruimtes anders ingericht moeten worden omdat het anders niet meer past. De luxe hoekkeuken wordt een simpele, rechte keuken en op de wc wordt het zitten met de ellebogen langs het lichaam. Het huis blijft gelukkig wel staan.

De laatste berichten van Rieks Ridder

Rieks Ridder Versterking Groningen

Vleermuizen in onze woning

29 oktober 2018

Taxatierapporten ontvangen, budgetaanvraag wordt opgemaakt

Er is vooruitgang, maar het heeft lang geduurd voor het taxatierapport over de herbouwwaarde en marktwaarde er was. Wij hebben ze pas deze middag doorgekregen van mijn bouwbegeleider. Omdat alles nu binnen is, kan de budgetaanvraag opgemaakt worden door de bouwbegeleider en ter goedkeuring doorgestuurd worden aan de NCG en CVW. Mij is beloofd dat ik deze week de conceptaanvraag ter inzage krijg.

 

Lees meer
Rieks Ridder Versterking Groningen

Het versterkingstraject heeft vijf weken stilgelegen

6 september 2018

Het versterkingstraject heeft vijf weken stilgelegen wegens de bouwvak en de vakantie van de bouwbegeleider. De laatste twee stappen voordat ons huis versterkt gaat worden, zijn deze week uitgevoerd, namelijk de taxatie van de herbouwwaarde en het finaliseren van de offerte van de aannemer.

Lees meer
20180913_4731-Rieks-portret2

Rieks Ridder

Woonplaats: Appingedam
Woont er sinds: 1986
Partner: Grietje
Beroep: Rieks en Grietje zijn beiden gepensioneerd


Lees ook de verhalen van de andere gezinnen:

Situatie Rieks Ridder

Hun woning hebben zij voor deel zelf gebouwd. Zijn ervaring als technicus bij AKZO kwam Rieks hierbij goed van pas. Vorig jaar hoorden zij van het versterkingsproject “Eigen initiatief” van het NCG (Nationaal Coördinator Groningen). Experts gaan dan de woning doorlichten en berekenen of die veilig is. Als dat niet zo is, wordt je huis op kosten van de NAM verstevigd.

Rieks en Grietje hadden al eerder schade gehad aan hun woning -die overigens snel op kosten van de NAM verholpen is – en hebben zich dus maar gauw aangemeld. De bouwbegeleider hield hun stap voor stap op de hoogte. Het begon met onderzoek naar alle aspecten van de woning; er is zelfs gekeken of zich nog ergens vleermuizen schuilhielden. Later kwamen de nieuwe inzichten van minister Wiebes en die resulteerden in de nodige verwarring. Mochten zij nu wel of niet door met versterken?

Een ingrijpende verbouwing is vereist

Rieks en Grietje zijn blij dat zij dat stadium hebben gepasseerd. Zij hebben hun versterkingsadvies binnen en de offerte van de aannemer ligt bij de NCG. Een ingrijpende verbouwing is vereist, maar het plan steekt goed in elkaar. Zij hebben er alle vertrouwen in en hopen dan in oktober te beginnen. Dan moeten zij verhuizen; voor 3 maanden naar een tijdelijk adres. ‘Voor ons ingrijpend maar het hoort erbij,’ zegt Rieks.