Open Huizen Dag: 5 tips

Ben je van plan een huis te kopen? De NVM organiseert twee keer per jaar een Open Huizen Dag. Je kunt dan een groot aantal huizen bezichtigen zonder afspraak, het perfecte moment om je te oriënteren op de huizenmarkt. Onze aankoopcoach Sanne geeft je 5 tips om goed voorbereid op pad te gaan.

Tip 1: Stippel een route uit

Tijdens de Open Huizen Dag heb je vier uur de tijd om koophuizen te bekijken. Alle deelnemende huizen vind je terug op Funda. Gezien de tijd is het handig van tevoren een route uit te stippelen. Kies alleen koophuizen die voldoen aan jouw budget en woonwensen. 

Tip 2: Gebruik de 'Checklist huis bezichtigen'

Neem onze gratis Checklist huis bezichtigen mee naar de Open Huizen Dag. Zo weet je waar je allemaal op moet letten tijdens de bezichtiging en welke vragen belangrijk zijn om te stellen. Gebruik de checklist bij elk huis opnieuw, zodat je de positieve en negatieve punten van de huizen na afloop goed kunt vergelijken. 

Meer weten over de bezichtiging van een woning? Lees onze 10 tips ›

Tip 3: Bekijk alle ruimtes

Bekijk tijdens de bezichtigingen op de Open huizen Dag alle ruimtes en maak eventueel foto's. Vraag hiervoor wel even toestemming aan de makelaar en/of verkoper. Met de tips van onze bouwkundig specialist kun je makkelijker eventuele gebreken spotten. Goed om te weten: als koper van een huis heb je een onderzoeksplicht. Lees meer over de onderzoeksplicht ›

Tip 4: Probeer objectief te blijven

Meteen gecharmeerd van een huis? Probeer objectief te blijven en stel kritische vragen, onze Checklist huis bezichtigen kan hierbij helpen.

Tip 5: Ga nóg een keer kijken

Tijdens de Open Huizen Dag kan het druk zijn, waardoor je de woning misschien niet helemaal op je gemak hebt kunnen bekijken. Als je echt enthousiast bent over een koopwoning, kun je nog een bezichtiging doen. Neem iemand mee als extra paar ogen en maak een rondje door de wijk: zie jij jezelf hier al wonen?

Hulp nodig?

Met deze tips helpen we je hopelijk een eind op weg. Maar het kopen van een huis doe je niet elke dag. Het is dan ook niet gek dat je het lastig vindt om in te schatten waar je allemaal tijdens een bezichtiging op moet letten. Gelukkig hoeft dat ook niet. Als aankoopcoach beantwoord ik graag al je vragen over het kopen van een huis. Zo kan ik je bijvoorbeeld tijdens het bezichtigen van een woning precies vertellen waar je op moet letten. Kom je tijdens de Open Huizen Dag je droomhuis tegen en wil je graag je een bod uitbrengen? Ook dan kun je bij mij terecht.

Ja, ik wil een Aankoopcoach

Over de auteur

Aankoop Sanne van Amerongen is ruim 15 jaar werkzaam geweest in de makelaardij en werkt als Aankoopcoach bij Vereniging Eigen Huis. Ze woont met haar gezin in een koophuis in Hoevelaken. 'Ik vind het prettig als ik kopers verder kan helpen. Mijn tip als je een woning gaat kopen: zorg voor een goede voorbereiding.'
Sanne van Amerongen

Ook interessant

Checklist huis bezichtigen

Lees in deze checklist welke vragen je kunt stellen bij de bezichtiging van een huis. Download de checklist

Checklist 'Een huis bezichtigen'

Ga je een huis bezichtigen? Ontdek in onze checklist waar je op moet letten bij een bezichtiging. Download de checklist

Webinar 'Huis kopen'

Je wilt een huis kopen op deze oververhitte woningmarkt, maar hoe doe je dat? In het gratis webinar geven experts je concrete tips. 
Lees meer

Onze diensten bij het kopen van een huis