Koopovereenkomst tekenen

Bent u eruit met de verkoper? Dan kan de koopovereenkomst worden getekend. U kunt hiervoor gebruikmaken van onze model koopovereenkomst. Wilt u uw koopcontract rond uw huis door een expert van Vereniging Eigen Huis laten beoordelen? Vraag dan de Koopcontract Beoordeling aan voor € 199 per contract.

Wilt u uw koopcontract voor een stuk grond (kavel) of een nieuwbouwhuis door een expert van Vereniging Eigen Huis laten beoordelen? Vraag dan de Koop-/aannemingsovereenkomst Beoordeling aan voor € 149 per uur.

Schriftelijkheidsvereiste

De koop van een huis door een consument-koper wordt schriftelijk aangegaan. Een mondeling akkoord tussen de koper en de verkoper is niet genoeg. Pas als de koopovereenkomst is opgemaakt en zowel uw handtekening als die van de verkoper onder het contract staan, is de koop gesloten.

3 dagen bedenktijd 

Na het tekenen van de koopovereenkomst heeft u 3 dagen bedenktijd. In deze periode kunt u de overeenkomst kosteloos en zonder opgave van reden ontbinden. 

Inschrijven bij het Kadaster

U kunt de koopovereenkomst laten inschrijven bij het Kadaster. De verkoper moet hieraan meewerken. Hiermee is te voorkomen dat u in de problemen komt als de verkoper voor de overdracht failliet wordt verklaard, of als er beslag wordt gelegd op zijn woning.

Ontbinden koopovereenkomst

In het koopcontract kunt u ontbindende voorwaarden laten opnemen. Die voorwaarden kunnen u voor grote financiële problemen behoeden. Welke ontbindende voorwaarden zijn er en hoe neemt u ze op in het contract?

Koopcontract

Een koopovereenkomst beoordelen is met al die ingewikkelde termen niet makkelijk. Voorkom verrassingen en laat de koopovereenkomst nakijken door een expert van Vereniging Eigen Huis.

Handig voor kopers

Op zoek naar checklists, voorbeelddocumenten, stappenplannen en andere handige hulpmiddelen voor het kopen van een bestaande woning?

Koopovereenkomst tekenen

Bij het tekenen van een koopovereenkomst komt veel kijken. Let bijvoorbeeld op de ontbindende voorwaarden. 

Onze diensten

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het kopen van een huis.

Onzeker over het koopcontract?

Laat uw koopcontract beoordelen door een onafhankelijke partij. Vereniging Eigen Huis staat u graag bij.

Contractbeoordeling

FBTO Verzekeringen

Tot 10 % ledenkorting op verschillende verzekeringen. Naast woonverzekeringen en een rechtsbijstandverzekering, ook auto-, reis- en zorgverzekeringen.

Bekijk de verzekeringen

Klaar voor de volgende fase?

Bent u al verder in het proces, en bezig met de financiering?

Of ga naar het stappenplan Bestaande bouw

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden