Koopovereenkomst tekenen

Koopovereenkomst opstellen

Zijn alle voorwaarden voor de koop besproken en ben je er uit met de verkoper? Dan kun je de koopovereenkomst tekenen. En met welke zaken moet je rekening houden? 

Koopcontract

Schriftelijkheidsvereiste

De koop van een huis door een consument-koper wordt schriftelijk aangegaan. Dit betekent dat een mondeling akkoord tussen de koper en de verkoper niet genoeg is. Pas als de koopovereenkomst is opgemaakt en zowel jouw handtekening als die van de verkoper onder het contract staan, is de koop gesloten.

3 dagen bedenktijd 

Na het tekenen van de koopovereenkomst heb je drie dagen bedenktijd. In deze tijd kun je kosteloos en zonder opgave van reden de overeenkomst ontbinden. 

Inschrijven bij het Kadaster?

Je kunt de koopovereenkomst laten inschrijven bij het Kadaster. De verkoper moet hieraan meewerken. Je voorkomt hiermee dat je in de problemen komt als de verkoper voor de overdracht failliet wordt verklaard. Of als er beslag wordt gelegd op zijn woning.

Ontbinden koopovereenkomst

In het koopcontract kun je ontbindende voorwaarden laten opnemen. Die voorwaarden zijn belangrijk en kunnen je voor grote financiële problemen behoeden. Welke ontbindende voorwaarden zijn er en hoe zorg je dat ze in je contract worden opgenomen?

Onzeker over het koopcontract?

Laat je koopcontract beoordelen door een onafhankelijke partij. Vereniging Eigen Huis staat je graag bij.

Contractbeoordeling

FBTO Verzekeringen

Tot 10% ledenkorting op verschillende verzekeringen. Naast woonverzekeringen en rechtsbijstandverzekering, ook auto, reis- en zorgverzekeringen.

Bekijk de verzekeringen

Klaar voor de volgende fase?

Ben je al verder in het proces, en ben je bezig met de financiering?

Of ga naar het stappenplan Bestaande bouw