Koopovereenkomst tekenen

Ben je eruit met de verkoper? Dan kan de koopovereenkomst worden getekend. Je kunt hiervoor gebruikmaken van onze model koopovereenkomst. Wil je jouw koopcontract rond je huis door een expert van Vereniging Eigen Huis laten beoordelen? Vraag de Koopcontract Beoordeling aan.

Wil je jouw koopcontract voor een stuk grond (kavel) of een nieuwbouwhuis door een expert van Vereniging Eigen Huis laten beoordelen? Vraag de Koop-/aannemingsovereenkomst Beoordeling aan.

Schriftelijkheidsvereiste

De koop van een huis door een consument-koper wordt schriftelijk aangegaan. Een mondeling akkoord tussen de koper en de verkoper is niet genoeg. Pas als de koopovereenkomst is opgemaakt en zowel jouw handtekening als die van de verkoper onder het contract staan, is de koop gesloten.

3 dagen bedenktijd 

Na het tekenen van de koopovereenkomst heb je, als particuliere koper, 3 dagen bedenktijd. In deze periode kun je de overeenkomst kosteloos en zonder opgave van reden ontbinden. 

Inschrijven bij het Kadaster

Je kunt de koopovereenkomst laten inschrijven bij het Kadaster. De verkoper moet hieraan meewerken. Hiermee is te voorkomen dat je in de problemen komt als de verkoper voor de overdracht failliet wordt verklaard, of als er beslag wordt gelegd op zijn woning.

Ontbinden koopovereenkomst

In het koopcontract kun je ontbindende voorwaarden laten opnemen. Die voorwaarden kunnen je voor grote financiële problemen behoeden. Welke ontbindende voorwaarden zijn er en hoe neem je ze op in het contract?

Koopcontract Beoordeling

Koopcontract Beoordeling
Onzeker over de inhoud van de koopovereenkomst? Laat de overeenkomst nakijken door een van onze experts. Hoe het werktkeyboard_arrow_right

Handig voor kopers

Handig voor kopers
Op zoek naar checklists, voorbeelddocumenten, stappenplannen en andere handige hulpmiddelen voor het kopen van een bestaande woning? Bekijk de stappenplannenkeyboard_arrow_right

Koopovereenkomst tekenen

Koopovereenkomst tekenen
Bij het tekenen van een koopovereenkomst komt veel kijken. Let bijvoorbeeld op de ontbindende voorwaarden. Meer over de koopovereenkomstkeyboard_arrow_right

Onze diensten

Onze diensten
Van hypotheekadvies tot een bouwkundige keuring: ontdek hoe we jou kunnen helpen bij het kopen van woning. Bekijk onze dienstenkeyboard_arrow_right
;