Drie dagen bedenktijd

Na de koop van een woning heeft u drie dagen bedenktijd. Binnen deze drie dagen kunt u kosteloos en zonder opgave van reden de overeenkomst ontbinden. 

Heeft u de koopovereenkomst ontvangen die zowel door u als de verkoper is ondertekend? Dan gaat de bedenktijd de dag erna om 0:00 uur in. Als u binnen deze termijn wilt ontbinden, moet u de verkoper dat laten weten. Zorg ervoor dat de ontbindingsverklaring de verkoper (en voor de zekerheid ook diens makelaar) vóór het verstrijken van de bedenktijd bereikt. Doe dit bij voorkeur schriftelijk, om discussieste voorkomen. U hoeft geen reden voor de ontbinding te geven en ook ben je geen kosten verschuldigd, op eventueel gemaakte notariskosten na. 

Schema bedenktijd

Van de drie dagen bedenktijd moeten er minimaal twee dagen geen zaterdag, zondag of erkende feestdag zijn.  

De door beide partijen getekende koopovereenkomst door koper ontvangen op:Bedenktijd eindigt om 23.59 uur op:
MaandagDonderdag
DinsdagVrijdag
WoensdagMaandag
DonderdagMaandag
VrijdagDinsdag
ZaterdagDinsdag
ZondagWoensdag

Liever bellen?

Ons telefoonnummer is (033) 450 77 50. U belt dan met onze ledenservice. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 21.00 uur en op vrijdag tot 16.30 uur.

Handig voor kopers

Wij helpen je graag met checklists, voorbeelddocumenten, stappenplannen en andere handige hulpmiddelen voor kopers van een bestaande woning.

Onze experts vertellen

Onze experts vertellen over de meest voorkomende juridische, bouwkundige, financiƫle en fiscale vragen over een huis kopen

Kijk mee met andere kopers

Veel huizenkopers gingen je voor. Volg hen stap voor stap bij de aankoop van hun droomhuis.