Hoe kijk je terug op de verhuizing? Waren er onvoorziene kosten?

Van huur naar koop - deel 10

Cindy: ‘Meer dan mijn kleren, schoenen en tassen hoefde ik niet te verhuizen. Omdat ik hiervoor altijd een appartementje met een huisgenoot had gedeeld. De meubels die daar stonden waren niet van mij. Ik moest dus alles kopen: van bank tot bed en van kledingkast en stoelen tot serviesgoed. In mijn mooie, eigen huis wilde ik alles nieuw hebben. Daarvoor moest ik behoorlijk in de buidel tasten. De kosten voor het klussen waren daarentegen laag.

De vorige bewoonster had de woning picobello achtergelaten. Ik hoefde er weinig aan te klussen, meer dan een ander kleurtje op de muur was niet nodig. Doordat een groot deel van mijn budget aan meubels is opgegaan, moet ik andere uitgaven binnen de perken te houden. Ik probeer minder vaak uit eten te gaan. Verder houd ik de woonlasten op orde door op de stookkosten te letten. ’s Avonds zet ik de verwarming op 10 graden Celsius.

Dat is goed te doen, want aan de voorkant hebben de ramen dubbel glas. En het woonoppervlak is klein, dus als ik aan het koken ben, wordt het al snel lekker warm in huis.’

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid