Met of zonder makelaar kopen, waar koos jij voor? 

Van huur naar koop - stap 2

Cindy: ‘Ik zocht eerst zonder aankoopmakelaar. Op Funda selecteerde ik de huizen die me geschikt leken. In Amsterdam-West, omdat die buurt voor mij op dat moment ‘the place to be’ was. Aanvankelijk stuurde ik mailtjes naar de betreffende verkoopmakelaar. Dat bleek niet de juiste manier van communiceren.

Meteen bellen was beter, vertelden de medewerkers van die kantoren. Maar ook dat werkte verre van perfect. Soms moest ik een bericht inspreken en dan werd ik niet eens teruggebeld. Als ik de verkoopmakelaar wel direct aan de lijn kreeg, hoorde ik meestal dat het huis al weg was. Slechts één paar keer lukte het om op een huis te bieden. Mijn collega’s raadden aan om eens in Amsterdam-Oost te kijken. Daar heb ik nog even zonder aankoopmakelaar gezocht. Ik begrijp heel goed dat starters zoals ik dat doen. Omdat het in de kosten scheelt. De tips op de site van Vereniging Eigen Huis waren nuttig.

Maar in de gekte van Amsterdam heb je óf een grote zak met geld nodig of een aankoopmakelaar met voldoende kennis van de markt en het wereldje. Pas dan word je als koper serieus genomen.’

Verder lezen? Ga door naar stap 4

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid