Wat ging er bij jou vooraf aan het tekenen van het voorlopig koopcontract?

Van huur naar koop - stap 5

Cindy: ‘Eerst een bouwkundige keuring laten uitvoeren was raadzaam, bij zo’n woning uit 1920. Bij de bezichtiging bleek namelijk dat het pand niet helemaal recht stond. Mij viel dat niet op, maar mijn aankoopmakelaar zag het meteen. Bij de meting bij de bouwkundige keurig werd vastgesteld dat de afwijking binnen de toelaatbare grenzen viel. Verder adviseerde de inspecteur de leidingen van de badkamer een onderhoudsbeurt te geven. Zodat er geen water zou doorlekken. 

Ook kwam er een vreemd geluid uit de mechanische ventilatie en de cv-ketel. Dat moest door een expert gecontroleerd worden. Deze voorwaarden namen we op in het voorlopig koopcontract. En natuurlijk de standaardbepaling: onder voorbehoud van financiering. De aankoopmakelaar stuurde het voorlopig koopcontract ter controle naar een jurist bij haar op kantoor. Want zelf ken ik niemand in die branche. Alles zag er prima uit. Twee weken na het uitbrengen van mijn bod tekende ik het voorlopig koopcontract bij de notaris.

De voorwaarden vanuit mijn kant waren netjes opgepakt en de nodige acties werden uitgevoerd. De drie dagen bedenktijd had ik niet nodig, ik was verliefd op het huis. De vrouw die het verkocht vond dat ontzettend leuk. Ze had er zelf jarenlang met veel plezier gewoond. Met een gerust zou ze binnenkort de sleutel aan mij over kunnen dragen.'

Verder lezen? Ga door naar stap 7

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid