Waar en hoe willen we wonen?

Een gunstige rente - stap 1

Vincent: ‘Zeven jaar geleden kochten mijn vrouw en ik een huis van vier jaar oud in Vleuten. Daarna werden onze twee zoons geboren. We wisten dat we op den duur meer ruimte wilden hebben, maar haast met verhuizen hadden we aanvankelijk niet. Toch werd het door de dalende hypotheekrente steeds interessanter om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. 

We wilden het liefst iets kopen in de buurt van mijn werk in Amersfoort. In een dorp met een station, omdat ik met de trein reis. En in een bosrijke omgeving. We gingen ons oriënteren. Waar zijn de winkels? Hoe is het kinderdagverblijf en de school waar de kinderen straks naartoe gaan? Het duurt even voordat je daar een gevoel bij krijgt.

Uiteindelijk vonden we een aantrekkelijk geprijsd huis in Bilthoven, uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. Maar de kosten voor verbouwen kwamen op ruim 100.000 euro uit. Dat wilden we niet. Na deze zoektocht zetten we de voordelen van het blijven wonen in onze huidige omgeving op papier. Eigenlijk klopte alles, behalve het bos. We concludeerden: als we in het weekend de auto pakken, zijn we na een kwartiertje ook in het bos. En zo besloten we om toch gewoon in de buurt van Vleuten te gaan zoeken.’

Verder lezen? Ga door naar stap 2

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid