Hoe verliep de bezichtiging? Gebruikten jullie een checklist?

Een gunstige rente - stap 3

Vincent: ‘Aanvankelijk waren we niet meteen razend enthousiast over dat tweede huis in De Meern. In de omschrijving op Funda stond dat de tuin op het oosten lag. Wij houden van zon, dus dit leek een groot struikelblok. Maar we waren toch wel benieuwd hoe de woning er van binnen uit zag en zijn het huis gaan bezichtigen.

Het bleek een goed onderhouden woning. Met die donkere tuin viel het ook enorm mee, de zon stond er in de zomer tot 16.00 uur in. En op het westen hadden we een vrij uitzicht, waardoor we aan de voorkant ’s avonds lang de zon hadden. Dat maakte het tot een heerlijk lichte woning. We besloten dat we het niet op de tuin wilden laten stuklopen. Omdat we verder een erg goed gevoel bij de woning hadden. We gebruikten bij het bezichtigen van het huis geen checklist.

Daar hadden we later spijt van. Want dan zit je thuis en dan denk je: dit had ik allemaal nog willen weten. Ik raad anderen zeker aan om vragen op papier te zetten, wanneer je vooraf op Funda de foto’s bekijkt. Denk aan vragen zoals: hoe zit het eigenlijk met die vreemde kast die ik hier op de foto zie? Gebruik bij een bezichtiging van een huis een checklist. Wij konden de vragen die we bij de bezichtiging vergeten waren pas later stellen, bij de bouwtechnische keuring. Jammer.’

Verder lezen? Ga door naar stap 4

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid