Speelden jullie bij het uitbrengen van het eerste bod op safe of besloten jullie een gokje te wagen?

Een gunstige rente - stap 4

Vincent: ‘Het huis stond in het weekend op Funda. Op maandag belden we om een afspraak voor de bezichtiging te maken. Dat was op woensdag mogelijk. De volgende dag deden we een bod. We wisten dat de vraagprijs zeker niet onredelijk was, want het huis was in goede staat, het was het waard. Maar we dachten: kijken wat er gebeurt als we 15.000 euro minder bieden.

We kregen geen reactie. Daar raakten we behoorlijk gestrest door. We wisten dat er een ander stel in de race was. Even overwogen we om de verkoopmakelaar te bellen. We hadden financieel best wat ruimte om te onderhandelen over het huis. Maar op ons bod terugkomen leek ons toch niet zo professioneel. Dus toch maar afwachten.

Op zaterdag kregen we eindelijk een telefoontje. De andere kopers waren afgevallen. De verkopende partij verwachtte van ons een serieus tegenbod. We zijn toen een paar duizend euro onder de vraagprijs gaan zitten. Het is nog een paar keer op en neer gegaan maar aan het einde van de dag hadden we een mondelinge overeenkomst.’

Verder lezen? Ga door naar stap 5

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid