Op welke wijze werd het voorlopig koopcontract opgesteld? 

Een gunstige rente - deel 5

Vincent: ‘De verkopende partij verhuist naar een appartement. De spullen voor het onderhoud van de tuin hadden ze dus niet meer nodig en zouden na de overdracht van het huis van ons worden. Dat spraken we af bij de onderhandelingen. Verder kwamen we overeen dat we een bouwtechnische keuring zouden laten uitvoeren. Die kon snel plaatsvinden, al voor het opstellen van het voorlopig koopcontract. Er kwamen geen gekke zaken uit.

De verkoopmakelaar maakte vervolgens het voorlopig koopcontract op, gebaseerd op de concept-koopakte van de NVM. Daarin was de ontbindende voorwaarde ‘onder voorbehoud van financiering’ opgenomen. Controle door een notaris was niet nodig. Ik ben zelf jurist, dus het was voor mij niet ingewikkeld om het voorlopig koopcontract te lezen. Alle gemaakte afspraken stonden op papier, waaronder ook die over de gereedschappen voor de tuin.

De ondertekening van de koopakte vond plaats bij de verkopende partij. Mijn vrouw en ik vonden het heel bijzonder om dat in ons toekomstige huis te doen. Daarna hadden we officieel drie dagen bedenktijd, maar dat was op ons niet van toepassing. We wilden het huis graag hebben. Bij de verkoop van onze eigen woning daarna was dat wél spannend. Stel dat mensen zich binnen die drie dagen bedenken… Gelukkig was dat bij ons niet het geval.’

Verder lezen? Ga door naar deel 6

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid