Heb je een bouwkundige keuring laten uitvoeren? 

Een gunstige rente - stap 6

Vincent: ‘Ja, door een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis. Mijn advies is om dat altijd te laten doen. Omdat je zelf geen specialist op dat gebied bent. Bij de eerste bezichtiging waren mijn vrouw en ik gecharmeerd van het huis. We stelden vragen, keken goed rond, maar natuurlijk zagen wij als leken niet alles. Bij een bouwkundige keuring gaat een expert met een getraind oog door de woning. Die merkt op dat een raampje wat stroef open gaat. En zelf zou ik nooit met een spiegel onder de goot kruipen om de staat daarvan te controleren.

Zo werd ieder hoekje van het huis onderzocht. Het was de driehonderd euro dubbel en dwars waard. Zo’n keuring levert een degelijk bouwkundig rapport op. Bij ons waren er gelukkig geen onverwachte gebreken. Wat wel aangepakt moest worden was het lood van de goot en het platte dak van de garage. Dat zou binnen tien jaar vervangen moeten worden. En zo waren er nog wat andere punten.

De bouwkundige noteerde bij elk punt op welke termijn het herstel zou moeten plaatsvinden. En hij gaf een inschatting van de kosten. Heel prettig, om zo’n meerjarenonderhoudsplan op papier te hebben.’  

Verder lezen? Ga door naar stap 7

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid