Hoe bepaalden jullie de waarde van het huis? En welke strategie hadden jullie bij het bieden?

Van appartement naar eensgezinshuis - stap 4

Xander: ‘De eerste keer dat we het bezichtigden, tijdens de Open Huizendag, was de vraagprijs 385.000 euro. Veel te hoog, voor de staat waarin de woning verkeerde. Begin april 2014 verkochten we ons eigen appartement in Overvecht. Dat was het moment waarop we gericht konden gaan zoeken. We wilden heel graag in Tuindorp wonen, maar de prijs van de huizen in de wijk lag boven ons budget.

Onze makelaar zocht uit voor hoeveel de woningen direct aan het spoor verkocht werden. Dat was rond de 400.000 euro voor een goed onderhouden huis. Omdat we heel graag in deze buurt wilden wonen, besloten we ons toch op het huis te richten dat we eerder hadden afgeschreven. Het stond inmiddels langer dan een halfjaar te koop. De vraagprijs van 385.000 euro was aangepast naar een vanaf-prijs van 350.000 euro. Ons budget was 400.000 euro. We schatten in dat een verbouwing 70.000 euro zou kosten. We besloten niet mee te gaan in die vanaf-prijs. Ons eenmalige bod was 330.000 euro.

Onze makelaar vond dat terecht. Bij het onderhandelen over het huis hield hij zijn poot stijf. Natuurlijk was het spannend. Maar het werkte. Nog dezelfde avond ging de verkopende partij akkoord met ons bod.’

Verder lezen? Ga door naar stap  5

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid