NTS taxatie

Taxatie van NTS

Wie een hypotheek wil aanvragen, heeft een taxatierapport nodig. Dit taxatierapport moet voldoen aan bepaalde eisen. Bij NTS is dat het geval.

De taxatie van een huis gebeurt bij NTS altijd door een lokale taxateur die bekend is met de plaatselijke markt. Alle taxateurs zijn NRVT-gecertificeerd en aangesloten bij één van de brancheverenigingen: VastgoedPRO, NVM of VBO.

Direct een taxatie aanvragen

Hoe werkt een taxatieaanvraag?

In de aanvraagmodule kunt u aangeven wat voor u de uiterste opleverdatum is. NTS probeert daar rekening mee te houden en u daar proactief over te informeren. Mocht u spoed hebben met uw aanvraag, dan kunt u spoed aangeven in de module. U ontvangt dan binnen 3 werkdagen de marktwaarde; het taxatierapport volgt later.

Voordat u de aanvraag verzendt, betaalt u de factuur via iDeal. Het tarief is all-in, dus inclusief validatiekosten en btw.

Taxatierapport: twee soorten

Wie de waarde van zijn huis wil laten vastleggen, kan kiezen uit twee soorten taxaties: 

  • een gevalideerde taxatie, nodig voor een hypotheekaanvraag
  • een ongevalideerde taxatie, voor bijvoorbeeld een waardevaststelling of een bezwaar tegen een WOZ-beschikking

Twijfelt u over welk rapport u moet aanvragen? Bel dan met NTS: (026) 352 88 40. Mailen kan ook: via info@dnts.nl krijgt u antwoord op al uw vragen.

Bekijk een voorbeeldrapport

Gevalideerd taxatierapport

Bij een gevalideerde taxatie gaat het taxatierapport langs het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut). Dit instituut beoordeelt of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, krijgt het rapport een unieke code en kan de taxateur het rapport niet meer aanpassen zonder toestemming van het instituut. 

Bij een hypotheekaanvraag stuurt het instituut het rapport direct naar de acceptatie-afdeling van de geldverstrekker. Alle geldverstrekkers accepteren een NWWI-taxatierapport.

Ledenprijs*: van € 360 voor € 299,95* (incl. btw en NWWI-validatiekosten)

Ledenprijs nieuwbouw*: van € 550 voor € 450* (incl. btw en NWWI-validatiekosten)

Nog geen lid? Word hier lid

Heeft uw taxatie spoed?

Wilt u de marktwaarde binnen 3 werkdagen weten, dan kunt u de woning voor € 75 extra met spoed laten taxeren. U ontvangt een taxatierapport of in ieder geval alvast de getaxeerde marktwaarde. Op het aanvraagformulier kan dit onder het kopje ‘Spoed aanvragen’.

Lees de voorwaarden voor een spoedaanvraag

Ongevalideerd taxatierapport

Een ongevalideerde taxatie aanvragen kan in de volgende situaties:

  • U overweegt uw huis te verkopen en wilt de marktwaarde weten
  • De eigenaar van de woning is overleden en u heeft een waardevaststelling nodig voor de afhandeling van de nalatenschap
  • U wilt bezwaar maken tegen een WOZ-beschikking
  • Bij een echtscheiding

Ledenprijs*: van € 313 voor € 265 (incl. btw)

* Nog geen lid? Word hier lid

Bekijk de voorwaarden en regels voor een taxatie van NTS

Nu een taxatie aanvragen

 

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid