Wat kost een taxatie door NTS?

Wilt u uw huis laten taxeren? Dat kan eenvoudig en snel bij NTS. Vraag nu online een taxatie aan. Als lid van Vereniging Eigen Huis profiteert u van € 63 ledenvoordeel op de gevalideerde taxaties van NTS. Een telefonische aanvraag is helaas niet mogelijk.

Gevalideerd

Voor bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag of bij een aankoopbeslissing:

  Kosten Aanvragen
 Leden € 296,95 Nu een taxatie aanvragen
 Niet-leden € 360* Nu een taxatie aanvragen

Genoemde tarieven zijn inclusief btw en NWWI-validatiekosten ad € 42,35, maar exclusief aanvullende verschotten en kadasterkosten

Ongevalideerd

Voor bijvoorbeeld een verkoopbeslissing, een waardevaststelling of onderbouwing van een WOZ-bezwaar:

  Kosten Aanvragen
 Leden € 265 Nu een taxatie aanvragen
 Niet-leden € 313  Nu een taxatie aanvragen

Alle genoemde tarieven zijn inclusief BTW, maar exclusief aanvullende verschotten en kadasterkosten.

Wat zijn verschotten?

Verschotten zijn extra onkosten van de taxateur voor verplichte onderzoeken naar zaken die de waarde van een huis kunnen beïnvloeden zoals:

  • Veranderingen in bestemmingsplannen, bouwverordeningen, drank- en horecawet, openluchtrecreatie en ontheffingen.
  • Informatie over milieuvervuiling
  • Afgegeven vergunningen aan derden die van invloed (kunnen) zijn op het woongenot.
  • Informatie van het kadaster.

Heeft uw taxatie spoed? 

Via de aanvraagmodule is het mogelijk om een spoedtaxatie aan te vragen. U geeft dat aan op het aanvraagformulier. De taxaties en de kwaliteit zijn hetzelfde als bij een reguliere taxatie. NTS berekent voor spoedtaxaties geen extra kosten. 

Wilt u binnen de drie dagen bedenktijd de waarde van de woning weten dan zijn er wel extra kosten aan verbonden. Voor een bedrag van € 75 extra kan NTS met spoed voor deze reden een taxatie laten uitvoeren. U ontvangt voor de bedenktijd is afgelopen een taxatierapport of in ieder geval alvast de getaxeerde marktwaarde. Op het aanvraagformulier kunt u dit onder het kopje Spoed aanvragen.

Als u twijfelt over welk rapport u moet aanvragen kunt u bellen met NTS: (026) 352 88 40. Mailen kan ook. Via info@dnts.nl krijgt u antwoord op uw vragen.

Bevestiging en afspraak

  • U ontvangt per e-mail een bevestiging van NTS
  • NTS neemt dezelfde dag of uiterlijk de volgende werkdag contact op om een afspraak te maken met de eigenaar van de woning of met de verkopend makelaar. U ontvangt een e-mail als de taxatiedatum bekend is.

Let op: als u de afspraak minder dan 24 uur voor aanvang van het onderzoek afzegt (weekeinde, nationale en erkende feestdagen niet meegerekend) brengt NTS annuleringskosten in rekening.

Annuleringskosten

Door de beoogde snelheid in de realisatie van het rapport maakt NTS onmiddellijk na uw aanvraag kosten (kadaster, inschakelen taxateur etc.). In het algemeen brengt NTS daarom na ontvangst van de opdracht per annulering kosten in rekening. Wilt u toch annuleren? Meld dit dan zo snel mogelijk aan NTS via info@dnts.nl. Annuleren na (aanvang van de) opname van de woning is niet mogelijk.

Taxatierapport en factuur

  • Zodra de taxatie is uitgevoerd ontvangt u een statusmail. 
  • Als de taxatie is afgerond, ontvangt u een e-mail met een link waarmee u online de machtiging tot betaling kunt afgeven.
  • Nadat u de machtiging tot betaling heeft gegeven ontvangt u per e-mail het digitale taxatierapport (pdf-bestanden).
  • NTS stuurt het rapport digitaal naar u toe. Op verzoek kan het ook naar uw huisadres gestuurd worden.

Bekijk een voorbeeldrapport van een NTS Taxatie

Als u twijfelt over welk rapport u moet aanvragen kunt u bellen met NTS: (026) 352 88 40. Mailen kan ook. Via info@dnts.nl krijgt u antwoord op uw vragen.

Contact en voorwaarden