Verhalen van onze experts

Bij Vereniging Eigen Huis kun je terecht met al je vragen over het kopen van nieuwbouw. Hieronder geven een aantal experts hun adviezen en delen hun tips. Zo ben je nog beter op de hoogte.

Bouwkundige mee bij de oplevering?

Wat is het nut van een vooroplevering? En waarom zou je een bouwkundige meenemen bij de oplevering van je nieuwbouwhuis? Onze expert geeft je 3 redenen.

Vloeren leggen in nieuwbouw

Vier zaken waar je op moet letten bij het leggen van een vloer in je nieuwbouwwoning.

Maak foto's tijdens de bouw

Foto's maken tijdens de bouw is niet alleen leuk, maar ook nog eens nuttig. En wel om drie redenen.

Wel of geen maandelijkse teruggave hypotheekrente?

Je kunt de hypotheekrente jaarlijks in aftrek brengen via de belastingaangifte. Deze teruggave kun je ook vooraf ontvangen. En dat kan zelfs voordeliger zijn.

Blog: Hoe werkt een overbruggingskrediet?

Je wilt een andere woning kopen en daarvoor heb je geld nodig dat vrijkomt uit de verkoop van je huidige woning. Wat nu als deze nog niet is verkocht?

5 tips bij het kopen van een nieuwbouwhuis

Wie een nieuwbouwhuis aanschaft, wordt ineens geconfronteerd met vage begrippen in de technische omschrijving. Jan Roelof licht het toe.

Geen aflossing? Dan ook geen renteaftrek

Wat gebeurt er als je een aantal aflossingen van je hypotheek mist? Ben je dan gelijk je recht op hypotheekrenteaftrek kwijt? Onze belastingspecialist geeft antwoord.

Als de aannemer weigert gebreken te noteren

Als u en de aannemer het niet eens zijn over de vraag of een punt als gebrek of tekortkoming is aan te merken, kan er discussie ontstaan tijdens de oplevering.