Wat kost nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning financiert u met een hypotheek en eigen geld. Het bedrag dat u kunt lenen hangt onder meer af van uw inkomen, de kosten van de nieuwbouwwoning, plannen voor de toekomst en eventuele financiële verplichtingen.

Kosten nieuwbouw inzichtelijk maken

Met welke kosten krijgt u te maken bij het kopen van een nieuwbouwhuis? Welke kosten zijn bij de koop-/aanneemsom inbegrepen? En kunt u alle kosten meefinancieren in de hypotheek? 

Kosten nieuwbouwhuis

Maximale hypotheek nieuwbouw

De hypotheek en uw eigen geld moeten samen genoeg zijn om niet alleen de koop-/aanneemsom maar ook de bijkomende kosten te betalen. Wat u maximaal kunt lenen en wat u wilt lenen hoeft niet hetzelfde te zijn. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit helpt bij het bepalen van uw grenzen. Hoe berekent u eenvoudig hoeveel hypotheek u nodig heeft voor uw nieuwbouwwoning? Welke regels hanteren geldverstrekkers? Komt ue in aanmerking voor financiële hulp? Lees meer over de hypotheek bij nieuwbouw

 

Wat kan ik betalen?

Binnen een paar minuten een betrouwbare indicatie van wat u maximaal kunt lenen?

Bereken uw maximale hypotheek

Klaar voor de volgende fase?

Bent u al verder in het proces, en benieuwd waar u bijvoorbeeld op moet letten als u de bouwtekeningen en technische omschrijving bekijkt?

Of ga naar het stappenplan Nieuwbouw