Wat kost nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning financier je met een hypotheek en eigen geld. Het bedrag dat je kunt lenen hangt onder meer af van je inkomen, de kosten van de nieuwbouwwoning, plannen voor de toekomst en eventuele financiële verplichtingen.

Kosten nieuwbouw inzichtelijk maken

Met welke kosten krijg je te maken bij het kopen van een nieuwbouwhuis? Welke kosten zijn bij de koop-/aanneemsom inbegrepen? En kun je alle kosten meefinancieren in de hypotheek? 

Kosten nieuwbouwhuis

Maximale hypotheek nieuwbouw

De hypotheek en je eigen geld moeten samen genoeg zijn om niet alleen de koop-/aanneemsom maar ook de bijkomende kosten te betalen. Wat je maximaal kunt lenen en wat je wilt lenen hoeft niet hetzelfde te zijn. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven. Dit helpt bij het bepalen van je grenzen. Hoe bereken je eenvoudig hoeveel hypotheek je nodig hebt voor je nieuwbouwwoning? Welke regels hanteren geldverstrekkers? Kom je in aanmerking voor financiële hulp? Lees meer over de hypotheek bij nieuwbouw

Wat kan ik betalen?

Binnen een paar minuten een betrouwbare indicatie van wat je maximaal kunt lenen?

Bereken je maximale hypotheek

Klaar voor de volgende fase?

Ben je al verder in het proces, en benieuwd waar je bijvoorbeeld op moet letten als je de bouwtekeningen en technische omschrijving bekijkt?

Of ga naar het stappenplan Nieuwbouw