De aannemer

Een aannemer zorgt voor de feitelijke bouw van uw woning. Omdat hier zoveel verschillende aspecten aan zitten, is het belangrijk om de aannemer waar u mee in zee gaat zorgvuldig te kiezen. Laat u een cataloguswoning bouwen, dan wordt de aannemer gekozen door de aanbieder van uw woning. 

Welke aannemer kiest u?

Bij de keuze voor een aannemer is het belangrijk dat u vertrouwen hebt in die aannemer. Kijk bij de selectie naar de ervaring van de aannemer en vraag referenties op. Check ook of de aannemer regionaal of landelijk bouwt en of hij/zij met (vaste) onderaannemers werkt.

Het contract met de aannemer

Sluit een degelijk contract met de aannemer af, waarin alle financiële en overige afspraken vastliggen. Dan staat u sterk en weet zowel u als de aannemer waar u aan toe bent. Neem in de overeenkomst in ieder geval op hoe lang de bouw gaat duren, wat de kosten zijn en hoe de garantie op het werk is geregeld.

Modelovereenkomst

Gebruik indien mogelijk één van de beschikbare modelovereenkomsten die voor de bouw van een woning zijn ontwikkeld. Gebruikt de aannemer zijn eigen contract, vergelijk dit dan zorgvuldig met één van de modelovereenkomsten.