Meer- en minderwerk vaststellen

Heb je extra wensen voor de nieuwe woning, dan heet dat meerwerk. Wil je zaken weglaten, dan heet het minderwerk. Het is belangrijk de mogelijkheden van meer- en minderwerk en de daaraan verbonden prijzen te krijgen voordat je je handtekening zet onder de koop-/aannemingsovereenkomst. Je onderhandelingspositie is dan sterker. Je kunt het gewenste meer- en minderwerk meteen afspreken. En je komt achteraf niet voor verrassingen te staan, zoals beperkte mogelijkheden of hoge prijzen. 

Let erop dat er geen 'bedragen op aanvraag' staat, of iets van gelijke strekking. Accepteer alleen harde prijsopgaven. Houd de deadline voor het doorgeven van meer- en minderwerk goed in de gaten, en zorg ervoor dat het meer- en minderwerk duidelijk en volledig omschreven is.

Betaling meer- en minderwerk

Je hoeft niet meer dan 25% van het meerwerk vooruit te betalen als je een contract hebt met garantie van SWK, Stiwoga, Bouwgarant en Woningborg. Het resterende bedrag betaal je als het werk af is.

Stel je persoonlijke vraag

Heb je een vraag over jouw specifieke situatie? Onze Ledenservice staat voor je klaar. Leden kunnen telefonisch, per mail of Whatsapp op werkdagen bij ons terecht.

Handig bij nieuwbouw

Wij helpen je graag met checklists, voorbeelddocumenten, stappenplannen en andere handige hulpmiddelen voor kopers van een nieuwbouw woning.

Leer van onze experts

Onze experts behandelen de meest voorkomende juridische, bouwkundige, financiële en fiscale vragen over nieuwbouw.

Kijk mee met andere kopers

Veel nieuwbouwkopers gingen je voor. Volg hen stap voor stap in de aankoop van hun droomhuis