Wat is een Opleveringskeuring

Stap 1: Opleveringskeuring boeken

 • Boek de Opleveringskeuring op de datum en tijd van de oplevering zoals vermeld in de uitnodiging voor de officiële oplevering die u heeft ontvangen van de projectontwikkelaar/bouwer.
  Let op: boek geen Opleveringskeuring voor een eventuele vooroplevering. Teken dan ook nog niets en neem geen sleutel in ontvangst. Alleen de officiële oplevering is het wettelijke moment waarop u de woning accepteert en u de eigenaar wordt.
 • Boek de Opleveringskeuring. Direct na het boeken ontvangt u een e-mail met een afspraakbevestiging.

Stap 2: informatie verzamelen

Verzamel voorafgaand aan de Opleveringskeuring eventueel stukken wanneer de bouwer volgens u is afgeweken van wat er is overeengekomen. Neem indien nodig de stukken mee ter ondersteuning hiervan, zoals bouwtekeningen of meer- en minderwerklijsten. Maak eventueel een lijstje van aandachtspunten.

Stap 3: De Opleveringskeuring

 • U ontmoet de bouwkundige voor de woning.
 • De bouwkundige, de opleveraar en u controleren de woning visueel op gebreken, meestal van boven naar beneden en eerst binnen, daarna buiten. Informeer de bouwkundige als het meerwerk niet volgens afspraak is uitgevoerd.
 • Bij een appartement keurt de bouwkundige in principe alleen het privégedeelte.
 • Tijdens de rondgang kunt u al uw vragen stellen.
 • U krijgt uitleg over het in gebruik nemen van de woning en installaties.
 • De bouwkundige noteert per ruimte de eventuele gebreken.
 • De opleveraar noteert in een zogeheten proces-verbaal van oplevering de gevonden gebreken. U controleert dit document samen met de bouwkundige voordat u het tekent voor akkoord. De bouwkundige adviseert u over de stappen na de Opleveringskeuring.
 • De kosten van de Opleveringskeuring betaalt u eenvoudig via een eenmalige incasso die u na afloop van de keuring tekent.

Stap 4: Bouwkundig rapport

Binnen een dag na de Opleveringskeuring ontvangt u per e-mail het rapport met de bevindingen van de bouwkundige.

Afspraak wijzigen of annuleren

Om de afspraak voor de Opleveringskeuring te wijzigen, kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen via (033) 450 77 50.

Wilt u de afspraak annuleren? Tot 24 uur voorafgaand aan de Opleveringskeuring kan dit via uw profielgegevens onder het tabblad 'Producten en diensten'. Wilt u de afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de keuring annuleren? Belt u ons dan tijdens kantooruren via (033) 450 77 50.

Voorwaarden

Wanneer u een keuring boekt, leidt Vereniging Eigen Huis uw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt een keuringsopdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te voeren. De zelfstandig bouwkundigen zijn persoonlijk gecertificeerd. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.


logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 750.000 leden.