Nieuwbouw: meer of minder (papier)werk 

Aflevering 3 van 'Huisbazen'

Geluksvogels Lennart en Celine zijn ingeloot voor een nieuwbouwproject. Na de euforie volgen de kleine lettertjes. Niet leuk, wel noodzakelijk. Maar wat doe je als je nachten wakker ligt van deze papierwinkel en geen idee hebt waar je moet beginnen? 

 Externe inhoud

Om de inhoud van een externe partij te bekijken moet je eerst akkoord gaan met het plaatsen van alle cookies.

Ja, ik ga akkoord!

Zie voor meer informatie ons cookiebeleid en privacystatement.

Een paar simpele adviezen van het juridisch adviescentrum van Vereniging Eigen Huis kunnen je al snel heel wat slapeloze nachten (en mogelijk duizenden euro’s) besparen. Geld kun je ook in je zak houden door scherp te onderhandelen. Sociaal psycholoog Ilja van Beest gaat nooit akkoord met het eerste bod en vertelt Bart Jan hoe je bij je aannemer en keukenboer je rug recht houdt. Tot slot luidt Bart Jan in de woonkamer van Pim en Maartje de kerkklokken. Gewoon, omdat het kan.  

Beluister meer afleveringen van Huisbazen

Aflevering 1

Hoe koop je een nieuwbouwwoning op een krappe woningmarkt? In deze aflevering volgen we Joost en Nina. Ook geeft hoogleraar Peter Boelhouwer zijn visie op de woningmarkt. Beluister de aflevering

Aflevering 2

In deze aflevering maken we samen met rijksbouwmeester Floris Alkemade een rondrit door Nederland. We bezoeken plekken waar je misschien nu nog niet wilt wonen, maar op termijn juist wel. 
Beluister de aflevering

Aflevering 4

In deze aflevering gaan we in gesprek met een architect, hoor je wat de oplevering oplevert. En je zou het bijna vergeten, wat te doen met de tuin? Lodewijk Hoekstra geeft een aantal tips.  Beluister de aflevering

Doe je voordeel met deze diensten