Wat kost nieuwbouw?

Een nieuwbouwwoning financiert u met een hypotheek en eigen geld. Het bedrag dat u kunt lenen hangt onder meer af van uw inkomen, de kosten van de nieuwbouwwoning, plannen voor de toekomst en eventuele financiële verplichtingen.

Kosten nieuwbouw inzichtelijk maken

Met welke kosten krijgt u te maken bij het kopen van een nieuwbouwhuis? Welke kosten zijn bij de koop-/aanneemsom inbegrepen? En kunt u alle kosten meefinancieren in de hypotheek? 

Kosten nieuwbouwhuis

Maximale hypotheek nieuwbouw

De hypotheek en uw eigen geld moeten samen genoeg zijn om niet alleen de koop-/aanneemsom maar ook de bijkomende kosten te betalen. Wat u maximaal kunt lenen en wat u wilt lenen hoeft niet hetzelfde te zijn. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit helpt bij het bepalen van uw grenzen. Hoe berekent u eenvoudig hoeveel hypotheek u nodig heeft voor uw nieuwbouwwoning? Welke regels hanteren geldverstrekkers? Komt u in aanmerking voor financiële hulp? Lees meer over de hypotheek bij nieuwbouw.

 

Wat kan ik betalen?

Binnen een paar minuten een betrouwbare indicatie van wat u maximaal kunt lenen?

Bereken uw maximale hypotheek

Klaar voor de volgende fase?

Bent u al verder in het proces, en benieuwd waar u bijvoorbeeld op moet letten als u de bouwtekeningen en technische omschrijving bekijkt?

Of ga naar het stappenplan Nieuwbouw