Hypotheek nieuwbouw

Wat je maximaal kunt lenen en wat je wilt lenen hoeft niet hetzelfde te zijn. Bereken eenvoudig hoeveel hypotheek je nodig hebt en hoeveel hypotheek je kunt krijgen. 

Spelregels

Geldverstrekkers hanteren strenge spelregels bij het verstrekken van nieuwe hypotheken. Deze staan in de wet. Het doel ervan is betalings- en restschuldproblemen bij huiseigenaren te voorkomen. Welke regels voor hypotheekverstrekking zijn er zoal?

Bestaande hypotheek

Ga je vanuit een koophuis verhuizen naar een nieuwbouwwoning, dan heeft dat gevolgen voor je bestaande hypotheek. Eventuele overwaarde bij de verkoop moet je bijvoorbeeld gebruiken voor de aankoop van de nieuwe woning, anders krijg je over het overwaardedeel van de nieuwe lening geen renteaftrek. 

Hypotheek meenemen

Hulp voor starters

Koop je voor het eerst een huis of heb je een lager inkomen, dan kom je niet altijd direct in aanmerking voor een hypotheek. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden en regelingen om toch een huis te kunnen kopen.

Financiële hulp bij de koop van een huis

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over uw specifieke situatie? Onze Ledenservice staat voor u klaar. Leden kunnen telefonisch, per mail of via Whatsapp op werkdagen bij ons terecht.

Handig bij nieuwbouw

Wij helpen graag met checklists, voorbeelddocumenten, stappenplannen en andere handige hulpmiddelen voor kopers van een nieuwbouwwoning.

Blog: Overbruggingskrediet, eenvoudig of niet?

Geplaatst 2/08 | Laatste update 2/08
U wilt een ander huis kopen, maar heeft uw huidige woning nog niet verkocht. Toch kunt u een volgende stap maken. Hoe zit dat? Financieel specialist Clasien legt uit.

Kijk mee met andere kopers

Veel nieuwbouwkopers gingen u voor. Volg hen stap voor stap in de aankoop van hun droomhuis.

Wat kan ik maximaal lenen?

Wilt u binnen een paar minuten een betrouwbare indicatie van wat u maximaal kunt lenen?

Bereken uw maximale hypotheek
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden