Hoe hoorden jullie over dit nieuwbouwproject? En waarom besloten jullie je hiervoor in te schrijven?

Op zoek naar een charmant huis in Vught - deel 1

Jenneke: ‘We woonden in een vrij groot huurappartement in de binnenstad van Den Bosch. Een leuke plek, maar er waren ook minpunten. Parkeren was een probleem. En de geluidsoverlast van het naastgelegen café begon ons steeds meer tegen staan. We waren toe aan een eigen huis, met een tuin, in een rustiger omgeving.

Aanvankelijk zochten we naar een charmante jaren ’30-woning in Vught. Maar als starter konden we zo’n huis in opgeknapte staat niet betalen. En opknappertjes waren zeldzaam. Die ene keer dat we daar tegenaan liepen, werden we overboden. Tijdens onze vakantie kregen we een bericht van mijn moeder. Ze liet weten dat de inschrijving van het nieuwbouwproject van start was gegaan, dat Paul en ik al eerder op internet hadden gezien. Huizen in een klassieke stijl, op een voormalig kazerneterrein. Aan de noordkant van Vught, met heide en het bos naast de deur. En toch maar tien minuten fietsen van Den Bosch.

We gaven aan mijn moeder door wat we ongeveer konden besteden. Ze bekeek de plattegronden en vulde een aantal bouwnummers in. Op de vraag of we gegarandeerd het hypotheekbedrag konden betalen, vulde ze ‘ja’ in. Ze blufte, want we hadden met online tools wel berekend hoeveel we ongeveer konden lenen, maar nog nooit een gesprek met een adviseur daarover gevoerd… Op 42 woningen waren meer dan tweehonderd inschrijvingen.

Op de laatste dag van de vakantie hoorden we tot onze verbazing dat we tot de gelukkigen behoorden.’

Verder lezen? Ga door naar deel 2

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid