Er spelen bij nieuwbouw ook zaken als bouwdepot. Hoe ging het aanvragen van de hypotheek? 

Op zoek naar een charmant huis in Vught - deel 3

Paul: ‘Na het gesprek met de hypotheekadviseur kregen we de offertes mee. We kozen voor een hypotheek met twee blokjes annuïteit en drie lineair, waarmee we gedurende de looptijd een aantal keren mogen schuiven. Om bij financiële ruimte meer te kunnen aflossen, en andersom. Een paar weken na het indienen van alle benodigde documenten werd onze hypotheekaanvraag geaccepteerd.’ 

Jenneke: ‘Onze tip: denk als starter bij een nieuwbouwproject niet te snel dat je iets snapt, controleer alles goed. Zo voorkom je dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Wij dachten dat je bij de bouw bouwrente betaalt en dat je het maandelijkse hypotheekbedrag pas gaat aflossen als de woning af is. Niet dus… Twee maanden voor oplevering kwamen we erachter dat we al die tijd hypotheek hadden betaald uit ons bouwdepot. Daardoor bleef er minder geld over voor de meerwerkopties, waarvan je de facturen pas op het laatst krijgt.

We moesten met eigen geld bijleggen. Het budget voor de vloer werd daardoor een stuk kleiner. Ook moesten we op zoek naar een goedkopere stukadoor. En tja, we zouden ook gaan trouwen dat jaar… Een deel van ons bruiloftspotje ging aan het huis op. Met ons vakantiegeld konden we de laatste gaten dichten.

Al met al een heel gepuzzel.’

Verder lezen? Ga door naar deel 4

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid