Hoe verliep de bouw en hoe volgden jullie die?

Op zoek naar een charmant huis in Vught - deel 4


Jenneke en PaulJenneke: ‘Eind november 2014 werd met kanonschoten – een verwijzing naar het militaire verleden van het terrein – de bouw ingeluid. We ontmoetten toen voor het eerst de andere kopers. We kregen een bouwnummer opgeplakt en zagen zo wie onze buren zouden worden. Een kopersvereniging hebben we nooit opgericht. Rond de oplevering maakten we wel een What’s app-groep aan. De bouw ging verrassend snel.

We volgden die door naar de rand van het bouwterrein te gaan en door het hek te kijken. Per week zagen we het veranderen. Maar controleren van zo’n afstand kon niet. De kijkdagen waren schaars. De muren stonden er, het dak zat erop, de ruiten zaten erin. Maar we waren nog steeds niet in de woning geweest. Op een keer was er een kijkdag waarbij we alleen door de ramen mochten kijken, omdat de vloer nog niet uitgehard was. Frustrerend, want ik wilde graag iets checken in de badkamer. We hadden aangegeven dat we daar een bepaald muurtje niet wilden. Ik maakte stampei om toch binnen te komen. En inderdaad, mijn voorgevoel klopte: ze waren begonnen met plaatsen.

Ik was blij dat ik had aangedrongen. Het contact met het aanspreekpunt van de aannemer was overigens prettig. We konden met al onze vragen bij haar terecht. En later zette ze zich ontzettend voor ons in, toen we een conflict met de badkamerleverancier hadden.’

Verder lezen? Ga door naar deel 5

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid