Hoe maakten jullie het huis bewoonbaar na de oplevering? 

Op zoek naar een charmant huis in Vught - deel 8

Jenneke: ‘Het was hoogzomer toen het huis werd opgeleverd. Het meeste bouwvocht was uit de muren getrokken. De stukadoor gaf aan dat hij meteen aan de slag kon. Omdat een nieuwbouwhuis zich nog moet zetten, plaatste hij in de hoeken rekbandjes, voor de speling.

Daarna zijn Paul en ik het huis van boven naar beneden doorgegaan. Dat moet je echt op die manier doen hoor, anders komt de zolder nóóit meer af. Paul legde daar met zijn broer de vloer. Onder het dak, terwijl het buiten 30 graden was... We hebben ook in de rest van het huis zelf de eiken vloer gelegd.

Een andere tip is om meteen alle plintjes af te lakken. Later heb je daar zeer waarschijnlijk geen zin meer in. De oplevering viel in onze zomervakantie, dus we konden lekker doorgaan. Binnen drie weken hadden we alles gedaan. We werkten hard, maar niet overdreven. Veel mensen beginnen vroeg en gaan tot laat in de avond door. Na een week ben je dan op. Wij hielden een heel relaxt schema aan. We logeerden in die periode bij de ouders van Paul. Elke avond stond daar om 18.00 uur het eten voor ons klaar. Heerlijk!’

Verder lezen? Ga door naar deel 9

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid