Hoe verliep de verhuizing? Waren er daarna zaken waar jullie vooraf geen rekening mee hadden gehouden?

Op zoek naar een charmant huis in Vught - deel 9

Jenneke: 'We hadden ervaring, want we zijn in onze studententijd allebei veelvuldig verhuisd. Binnen een dag waren we klaar. We waren niet enorm georganiseerd hoor. Het bestek zat bijvoorbeeld bij de spelletjes in een doos. Maar alle dozen hadden we wel ruim op tijd ingepakt. Het voordeel was dat we de laatste maanden in een klein huurappartementje hadden gewoond, om nog wat te sparen. Een deel van de dozen stond al ingepakt in de opslag. 

Natuurlijk waren er dingen waar we vooraf niet aan gedacht hadden. Onze straat was de eerste van het project die werd opgeleverd. Dan is het handig om ruim van tevoren een container bij de gemeente aan te vragen. Dat was bij niemand opgekomen. Dus moesten we ons afval met de auto naar de vuilstort brengen.

Ook waren we vergeten om internet en televisie te regelen. Omdat de huizen zo goed geïsoleerd zijn, had je binnen met je smartphone weinig bereik. Ik zat buiten te internetten met mijn mobiele data. Zo regelde ik de eerste weken zaken als energie. Dat was waardeloos.

In de tuin hadden we ook nog geen schutting geplaatst. Die hadden we in de budgettering vooraf niet meegenomen. Zo’n grote achtertuin is heel gezellig. Maar het is ook opletten geblazen. Je wilt niet dat een buurkindje daar tegen de zaagmachine aanloopt. Kortom: het kopen en betrekken van een nieuwbouwhuis heeft altijd meer voeten in aarde dan je denkt. Hoe goed je alles ook voorbereidt…'

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid