Werkwijze opleveringskeuring

Stap 1: boeken

Boek de opleveringskeuring op de datum en tijd van de oplevering zoals vermeld in de uitnodiging voor de officiële oplevering die u heeft ontvangen van de projectontwikkelaar/bouwer.

Let op: boek geen opleveringskeuring voor een eventuele vooroplevering. Teken dan ook nog niets en neem geen sleutel in ontvangst. Alleen de officiële oplevering is het wettelijke moment waarop u de woning accepteert en u de eigenaar wordt.

Direct boeken (leden)

Direct na het boeken ontvangt u per e-mail een afspraakbevestiging. 

Wijzigen of annuleren

Om de afspraak voor de opleveringskeuring te wijzigen, kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen via (033) 450 77 50.

Wilt u de afspraak annuleren? Tot 24 uur voorafgaand aan de opleveringskeuring kan dit via uw profielgegevens onder het tabblad 'Producten en diensten'. Wilt u de afspraak binnen 24 uur voorafgaand aan de keuring annuleren? Belt u ons dan tijdens kantooruren via (033) 450 77 50.

Voorwaarden
Als u een keuring boekt, dan leidt Vereniging Eigen Huis uw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Stap 2: informatie verzamelen

Verzamel voorafgaand aan de opleveringskeuring het bestek, de bouwtekeningen, de meer- en minderwerklijsten en eventuele specifieke aandachtspunten.

Stap 3: opleveringskeuring

  • U ontmoet de bouwkundige voor de woning.
  • De bouwkundige, de opleveraar en u controleren de woning visueel op gebreken, meestal van boven naar beneden en eerst binnen, daarna buiten. Informeer de bouwkundige als het meerwerk niet volgens afspraak is uitgevoerd.
  • Bij een appartement keurt de bouwkundige in principe alleen het privégedeelte.
  • Tijdens de rondgang kunt u al uw vragen stellen.
  • U krijgt uitleg over het in gebruik nemen van de woning en installaties.
  • De bouwkundige noteert per ruimte de eventuele gebreken.
  • De opleveraar noteert in een zogeheten proces-verbaal van oplevering de gevonden gebreken. U controleert dit document samen met de bouwkundige voordat u het tekent voor akkoord. De bouwkundige adviseert u over de stappen na de opleveringskeuring.
  • De kosten van de opleveringskeuring betaalt u eenvoudig via een eenmalige incasso die u na afloop van de keuring tekent.
  • Binnen een dag na de keuring ontvangt u per e-mail het rapport met de bevindingen van de bouwkundige. 


Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid