Werkwijze opleveringskeuring

Stap 1: boeken

Boek de opleveringskeuring op de datum en tijd van de oplevering zoals vermeld in de uitnodiging voor de officiële oplevering die u heeft ontvangen van de projectontwikkelaar/bouwer.

Let op: boek geen opleveringskeuring voor een eventuele vooroplevering. Teken dan ook nog niets en neem geen sleutel in ontvangst. Alleen de officiële oplevering is het wettelijke moment waarop u de woning accepteert en u de eigenaar wordt.

Direct boeken (leden)

Direct na het boeken ontvangt u per e-mail een afspraakbevestiging. 

Wijzigen/annuleren
Tot 24 uur voorafgaand aan de bouwkundige keuring kunt u de afspraak kosteloos wijzigen via uw profielgegevens op de website, op het tabblad 'Producten en diensten'.

Voorwaarden
Als u een keuring boekt, dan leidt Vereniging Eigen Huis uw boeking door naar Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. (een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis). Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. brengt door bemiddeling een keuringsopdracht tot stand tussen u en een van de bij haar aangesloten zelfstandig bouwkundigen. U verstrekt de zelfstandig bouwkundige dus de opdracht om de keuring voor u uit te voeren. Het netwerk van Eigen Huis Bouwkundig Advies B.V. wordt gevormd door zelfstandig bouwkundigen die persoonlijk gecertificeerd zijn. Zij staan garant voor het leveren van kwaliteit.

Lees de algemene voorwaarden die gelden voor de opleveringskeuring (download Adobe Acrobat om de pdf te openen).

Stap 2: informatie verzamelen

Verzamel voorafgaand aan de opleveringskeuring het bestek, de bouwtekeningen, de meer- en minderwerklijsten en eventuele specifieke aandachtspunten.

Stap 3: opleveringskeuring

  • U ontmoet de bouwkundige voor de woning.
  • De bouwkundige, de opleveraar en u controleren de woning visueel op gebreken, meestal van boven naar beneden en eerst binnen, daarna buiten. Informeer de bouwkundige als het meerwerk niet volgens afspraak is uitgevoerd.
  • Bij een appartement keurt de bouwkundige in principe alleen het privégedeelte.
  • Tijdens de rondgang kunt u al uw vragen stellen.
  • U krijgt uitleg over het in gebruik nemen van de woning en installaties.
  • De bouwkundige noteert per ruimte de eventuele gebreken.
  • De opleveraar noteert in een zogeheten proces-verbaal van oplevering de gevonden gebreken. U controleert dit document samen met de bouwkundige voordat u het tekent voor akkoord. De bouwkundige adviseert u over de stappen na de opleveringskeuring.
  • De kosten van de opleveringskeuring betaalt u eenvoudig via een eenmalige incasso die u na afloop van de keuring tekent.
  • Binnen een dag na de keuring ontvangt u per e-mail het rapport met de bevindingen van de bouwkundige.