De bestemming

Aflevering 4 van 'Huisbazen - Eerste Hulp Bij Woningnood'

De laatste kilometers van zijn roadtrip leiden Bart Jan naar het Zuiden. Toen de Brabantse Anita (64) samen met haar man hun huis in 1995 liet bouwen, had ze geen idee dat er zo lange tijd alleen in zou wonen. Haar man overleed, hun drie volwassen dochters gingen het huis uit en ze probeert zelf ook al jaren weg te komen. Maar het lukt niet.

  


Externe inhoud

Om de inhoud van een externe partij te bekijken moet je eerst akkoord gaan met het plaatsen van alle cookies.

Ja, ik ga akkoord!

Zie voor meer informatie ons cookiebeleid en privacystatement.

Anita is al vijf jaar serieus op zoek naar iets kleiners. En al die tijd woont ze in een groot huis waar prima een gezin in kan gaan leven. Dat ziet ze zelf ook en ze schaamt zich er voor.

Mariëlle van Oort komt als hoofdlobbyist van ouderenorganisatie KBO-PCOB op voor de belangen van senioren. Zij weet wat je nu als oudere kunt doen als je vastloopt in deze markt. Ook kijkt ze vooruit en hoopt ze niet alleen dat er verregaande maatregelen worden genomen, maar ook dat wij zelf veel vroeger nadenken over onze wooncarrière.

Klaas Valkering is als één van de jongste wethouders van Nederland werkzaam in de meest vergrijsde gemeente van Nederland: het Noord-Hollandse Bergen. Ze hebben daar een nijpend tekort aan seniorenwoningen. Hij komt met een onorthodoxe maatregel: iedereen die dat wil kan zijn huis gratis laten splitsen. Wat daar bij komt kijken en wat het oplevert hoor je in aflevering 4.

Karsten van Vereniging Eigen Huis hoorde alle afleveringen van dit seizoen Huisbazen en komt met interessante conclusies en aanbevelingen.

Beluister meer afleveringen van Huisbazen - Eerste Hulp Bij Woningnood

Aflevering 1

Klaar voor vertrek
Hoe koop je als starter nog een huis op de woningmarkt? In deze aflevering volgen we Djuri die noodgewongen weer thuis woont. Ook kijken we naar mogelijke alternatieven. Beluister de aflevering

Aflevering 2

De juiste route
De problemen op de woningmarkt gelden lang niet meer alleen voor starters. Zo volgen we Douwe en Judith die samen met hun baby na de verkoop van hun huis noodgedwongen op een vakantiepark wonen.  Beluister de aflevering

Aflevering 3

Verdwaald
Wat doe je als je er onverwacht alleen voor komt te staan? We volgen Rimko die na zijn scheiding niet aan een betaalbare woning kan komen. Ook vertelt een scheidingsexpert wat je kunt doen als er een scheiding dreigt.  Beluister de aflevering

Doe je voordeel met deze diensten