Verdwaald

Aflevering 3 van 'Huisbazen - Eerste Hulp Bij Woningnood'

Wat doe je als je er onverhoopt alleen voor komt te staan? Door een scheiding, of door het verlies van je partner door overlijden?

  


Externe inhoud

Om de inhoud van een externe partij te bekijken moet je eerst akkoord gaan met het plaatsen van alle cookies.

Ja, ik ga akkoord!

Zie voor meer informatie ons cookiebeleid en privacystatement.

Bart Jan ontmoet Rimko uit Almere. Hij heeft een goede baan, verkocht zijn huis met overwaarde, maar is nu officieel economisch thuisloos. Sinds zijn scheiding verruilt hij het ene tijdelijke adres voor het andere omdat hij niet aan een betaalbare woning kan komen. Hij kwam met zijn kinderen eerst terecht op een camping en woont nu in een huis waar hij ieder moment moet vertrekken. Hij verdient te veel voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor de vrije sector. Laat staan voor een koophuis.

Rimko’s lot is volgens scheidingsexpert Paul van der Ploeg niet uitzonderlijk. Er zijn jaarlijks 150.000 huizen nodig om pas gescheiden mensen snel onderdak te bieden. Paul vertelt je wat je kunt doen als er een scheiding dreigt en beter nog: wat je nu al in alle rust kunt doen mocht je relatie later op de klippen lopen.

Ook Wouter en Tosca komen aan het woord. Hoe anders is het voor hun! Ze zijn gelukkig bij elkaar en kregen hun huis bijna in de schoot geworpen. Via-via werd werd een koophuis ze gegund. Dat leidt soms tot scheve gezichten bij vrienden, maar ze kunnen verder met hun leven.

Vereniging Eigen Huis wil dat er nu echt werk gemaakt gaat worden voor hen die er alleen voor staan, vertelt belangenbehartiger Karsten.

Beluister meer afleveringen van Huisbazen - Eerste Hulp Bij Woningnood

Aflevering 1

Klaar voor vertrek
Hoe koop je als starter nog een huis op de woningmarkt? In deze aflevering volgen we Djuri die noodgewongen weer thuis woont. Ook kijken we naar mogelijke alternatieven. Beluister de aflevering

Aflevering 2

De juiste route
De problemen op de woningmarkt gelden lang niet meer alleen voor starters. Zo volgen we Douwe en Judith die samen met hun baby na de verkoop van hun huis noodgedwongen op een vakantiepark wonen.  Beluister de aflevering

Aflevering 4

De bestemming
In deze laatste aflevering volgen we Anita (64) die al vijf jaar lang op zoek is naar een kleinere woning. Ook geven we tips wat je als oudere kunt doen als je vastloopt in deze markt. Beluister de aflevering

Doe je voordeel met deze diensten