Help, Susanne zoekt een huis...

Blog 8 - 'Missie geslaagd'

Susanne de Bruin (25) is freelance journalist en woont in Breda met haar vriend Bas. Twee keer per maand schrijft ze hier over hun zoektocht naar een huis als starters op deze ontplofte woningmarkt.

Missie geslaagd

En zo komt er een eind aan de zoektocht naar een geschikte woning op deze ontplofte woningmarkt. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik stomverbaasd ben dat het erop zit. Niet alleen omdat het zo snel is gegaan, maar ook omdat het is gelukt een huis naar onze zin te vinden voor de prijs die we wilden. Bas en ik voelen ons geluksvogels, zeker omdat we om ons heen zo vaak zien dat het ook heel anders kan gaan.

Niet alleen maar feest

Na het verlossende telefoontje van de makelaar ging dan ook de vlag uit. Er werd die avond uitgebreid geproost met onze beste vrienden en samen hebben we gedanst tot in de late uurtjes. We waren door het dolle heen. Maar er kon natuurlijk niet alleen maar gefeest worden, een huis daadwerkelijk kopen is nog een heel project op zich.
Vereniging Eigen Huis - huis gekocht

Zo zochten we met onze hypotheekadviseur naar de meest gunstige hypotheek en konden we een enorm lage rente voor 30 jaar vastleggen. Om dat te kunnen doen, moest ik als zzp’er echter wel een Pentrax-verklaring aanleveren; een overzicht van je complete  financiële situatie. Dat was nog een flinke administratieklus, maar met hulp van mijn boekhouder kwam ook dat in orde. Daarnaast brachten Bas en ik een bezoekje aan de notaris. We hadden niet alleen een samenlevingscontract nodig maar lieten ook direct een testament opstellen.

Groot cadeau

Al met al waren het een paar spannende weken. In korte tijd moest er een hoop geregeld worden. Een dag na mijn verjaardag was het grote moment daar: de sleuteloverdracht! Het voelt als het grootste cadeau ooit, ook al kocht ik het natuurlijk voor de helft zelf. Een geweldig gevoel dat dit het eerste huis van Bas en mij samen is.

Intussen zijn we een paar maanden verder en hebben we al flink geklust aan ons eigen stekkie. Het is nog mooier geworden dan ik had gehoopt! De tuttige oude keuken is superstoer met een laagje matzwarte verf over de kastjes en die lelijke leistenen vloer hebben we verruild voor een sfeervolle visgraatvloer van PVC. We voelen ons hier helemaal thuis en afgelopen feestdagen hebben we het goed ingewijd met een groot kerstdiner voor al onze vrienden. 2020 wordt het eerste jaar in ons nieuwe huis, en ik kan me geen betere start wensen!

Over Susanne de Bruin

Twee keer per maand schrijft Susanne de Bruin (25), freelance journalist uit Breda, over haar zoektocht naar een huis als starter op deze ontplofte woningmarkt.

"Je weet dat de concurrentie hoog is. Daardoor zijn we er elke dag wel mee bezig."

Lees alle blogs van Susanne