Petitie starter hero (1903x320px)

Baksteenberaad

Starters aan het woord

Er wordt veel óver maar weinig mét starters gesproken. Daarom organiseert Vereniging Eigen Huis in elke provincie een Baksteenberaad. Het doel: een gezamenlijke oplossing voor de woningcrisis in jouw regio.


Voor en door starters

De stem van starters wordt nauwelijks gehoord. Ze kunnen nergens terecht en kunnen zelden meepraten. Daarom geeft Vereniging Eigen Huis deze groep jonge mensen de komende zes maanden een eigen podium in de vorm van baksteenberaden. Tijdens deze meet-ups gaan starters in gesprek met politici, bouwers en ontwikkelaars over oplossingen voor de wooncrisis in hun regio. Alle input overhandigen we, in aanloop naar de provinciale statenverkiezing van maart 2023, aan minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvestiging zodat jouw mening ook echt gehoord wordt.

Benieuwd naar onze baksteenberaden? Op deze pagina houden we je op de hoogte en delen we de komende maanden video’s en interviews. Samen staan we op voor starters op de woningmarkt.

Terugblik: Baksteenberaad Groningen

Het eerste echte Baksteenberaad is een feit! We reisden af naar het hoge noorden om in gesprek te gaan met starters, politici en bouwers om de woningnood in Groningen te bespreken. Benieuwd? Bekijk nu onze aftermovie met een sfeerimpressie van de avond.

Terugblik: kick-off Baksteenberaad op Lowlands

De kick-off van het Baksteenberaad was zondag 21 augustus op Lowlands. In een paneldiscussie, onder leiding van journalist Marleen de Rooy, bogen Desirée Uitzetter, Cody Hochstenbach, Attje Kuiken, Reinier van Dantzig en Karsten Klein zich over de vraag hoe we woningen voor starters betaalbaar kunnen maken.

baksteenberaad groningen

En nu jij!

Wil je graag samen met Vereniging Eigen Huis in actie komen? Door het hele land organiseren we meet-ups waarbij we in gesprek gaan met starters, politici, bewoners en marktpartijen.

Wil je meepraten? Meld je aan! Let op: er zijn per keer slechts een aantal plekken beschikbaar.

Bekijk data en locaties
Datum Stad
22 september ‘22 Groningen
6 oktober ‘22 Eindhoven
20 oktober ‘22 Almere
31 oktober ‘22 Assen
17 november ‘22 Haarlem
1 december ‘22 Middelburg
15 december ‘22 Utrecht
11 januari ‘23 Leeuwarden
26 januari ‘23 Nijmegen
9 februari ‘23 Zwolle
23 februari ‘23 Maastricht
13 maart ‘23 Den Haag

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor de vele starters die er maar niet tussenkomen op de woningmarkt. Dat doen we met de Baksteenberaden. Maar bijvoorbeeld ook met onze petitie waarin we minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting oproepen minimaal 10.000 woningen van maximaal 260.000 euro per jaar te bouwen.

> Check al onze acties