Petitie starter hero (1903x320px)

Baksteenberaad

Starters aan het woord

Vereniging Eigen Huis organiseert in elke provincie een Baksteenberaad. Ben je starter op de woningmarkt en wil je het gesprek aangaan met politici, bouwers en ontwikkelaars?

Meld je aan


Voor en door starters

De stem van starters wordt nauwelijks gehoord. Ze kunnen nergens terecht en kunnen zelden meepraten. Daarom geeft Vereniging Eigen Huis deze groep jonge mensen de komende zes maanden een eigen podium in de vorm van baksteenberaden. Tijdens deze meet-ups gaan starters in gesprek met politici, bouwers en ontwikkelaars over oplossingen voor de wooncrisis in hun regio. Alle input overhandigen we, in aanloop naar de provinciale statenverkiezing van maart 2023, aan minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvestiging zodat jouw mening ook echt gehoord wordt.

Benieuwd naar onze baksteenberaden? Op deze pagina houden we je op de hoogte en delen we de komende maanden video’s en interviews. Samen staan we op voor starters op de woningmarkt.

En nu jij!

Wil je graag samen met Vereniging Eigen Huis in actie komen? Door het hele land organiseren we meet-ups waarbij we in gesprek gaan met starters, politici, bewoners en marktpartijen.

Wil je meepraten? Meld je aan! Let op: er zijn per keer slechts een aantal plekken beschikbaar.

Inschrijven

Bekijk data en locaties
Datum Stad
22 september ‘22 Groningen
6 oktober ‘22 Eindhoven
20 oktober ‘22 Almere
31 oktober ‘22 Assen
1 december ‘22 Middelburg
15 december ‘22 Utrecht
11 januari ‘23 Leeuwarden
26 januari ‘23 Nijmegen
9 februari ‘23 Zwolle
21 februari'23Haarlem
2 maart ‘23 Maastricht
10 maart ‘23 Den Haag

Terugblik: Baksteenberaad Groningen

Na een kick-off op Lowlands gingen we met ons Baksteenberaad naar Groningen. Op 22 september gingen we hier in gesprek met starters, politici en bouwers over de woningnood in de provincie. Benieuwd? Bekijk nu onze aftermovie met een sfeerimpressie van de avond.

baksteenberaad groningen

In actie voor starters

Vereniging Eigen Huis voert actie voor de vele starters die er maar niet tussenkomen op de woningmarkt. Dat doen we met de Baksteenberaden. Maar bijvoorbeeld ook met onze petitie waarin we minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting oproepen minimaal 10.000 woningen van maximaal € 260.000 per jaar te bouwen.

> Check al onze acties