Wat koop je als starter nog in: Arnhem

Net als in andere steden is in Arnhem de vastgoedmarkt de afgelopen jaren booming. Ook in de Gelderse hoofdstad heeft de starter geduchte concurrentie van beleggers. ‘Die richten zich name op appartementen’, zegt Ron Hoogerwerf van Open Makelaars Arnhem. ‘Het onderhoud van een appartement is overzichtelijker. Zo hoef je je over de tuin geen zorgen te maken’. 

Waar moet je zoeken? 

‘Een opkomende buurt is Malburgen ten zuiden van de Rijn ’ zegt Hoogerwerf. ‘Deze wijk is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Zo zijn er verscheidene nieuwe appartementencomplexen gebouwd’.  
Voordeel van Malburgen is dat deze wijk dicht bij uitvalswegen ligt en in de buurt van het winkelcentrum Kronenburg. Naar de binnenstad is het 10 minuutjes fietsen. ’s Zomers vindt om de hoek het ASM Festival plaats in de uiterwaarden van de Rijn. 

Waar kom je dan terecht?

Malburgen is een volkswijk uit de jaren zestig met een gemêleerd karakter. Arm en rijk wonen door elkaar heen, meestal in typische doorzonwoningen van zo’n 80 vierkante meter.
 ‘Je vindt hier goed onderhouden en deugdelijk gebouwde huizen’, zegt Hoogerwerf. ‘Regelmatig komen woningen in Malburgen op de markt.  Zorg goed dat je weet wat je kan uitgeven. Je vergroot je kans als je zonder voorbehoud van financiering  kan bieden. Dan moet je wel van te voren met een geldvertrekker afspraken hebben gemaakt en over eigen geld beschikken’. 
Een tip van Hoogerwerf is ook om een woning te laten keuren. Zeker als je zonder een aankoopmakelaar koopt.   

En wat kost een woning daar? 

Aan de Heggerankstraat is onlangs een hoekwoning iets boven de vraagprijs van € 175.000 verkocht. Je koopt dan een woning van 81m2 met een achtertuin van 6 meter breed en 12 meter diep.