Wat koop je als starter nog in: Den Haag

Den Haag, mooie stad achter de duinen. De plaats heeft internationale allure en is het hart van onze democratie. De stad is opgebouwd uit verschillende buurten, met ieder zijn eigen kenmerken. Dat maakt de woningmarkt in Den Haag veelzijdig. Veel buurten zijn voor starters te duur geworden. Gelukkig blijven er koopwoningen op de markt komen die voor starters bereikbaar zijn.  

Waar moet je zoeken? 

‘Kom eens kijken in het gezellige Laakkwartier,’ zegt Ruud Letsch van Wilburg Makelaars & Taxateurs. Hij heeft zich als makelaar gespecialiseerd in het Laakkwartier en vertelt enthousiast over deze Haagse volksbuurt. Letsch: ‘Het Laakkwartier is een veelzijdige buurt met een sociaal karakter. De mensen kennen elkaar hier nog.' Het Laakkwartier bestaat uit verschillende buurten met ieder zijn kenmerken.    

Waar kom je dan terecht?

Kenmerkend aan de bouwstijl in het Laakkwartier is het gebruik van rode bakstenen. De wijk is rond 1930 gebouwd en is beschermd stadsgezicht.  ‘Het Laakkwartier is in trek bij beleggers,’ zegt Letsch. Zeker in de prijsklasse rond de € 150.000 worden veel koopwoningen door beleggers gekocht. Als starter zal je eerder in de prijsklasse rond de € 200.000  terechtkomen. De Molenwijk in het Laakkwartier biedt wat ruimere woningen. Zeker met het oog op de ontwikkelingen in het aangrenzende Binckhorst, is dat voor staters een aantrekkelijke opkomende buurt. Fiets eens vanuit de Molenbuurt naar de Spoorwijk om een goede indruk te krijgen. Je doorkruist dan het Laakkwartier en ziet oude en nieuwe bebouwing met veel groen ertussen,' zegt Letsch.

En wat kost een woning daar? 

Aan de Trekweg in de Molenwijk zijn de afgelopen maanden appartementen verkocht voor rond de € 200.000. Je koopt dan een appartement van 100 m2.