Wat koop je als starter nog in: Haarlem

Haarlem, stad dicht bij de kust. Vooral Amsterdammers die de hoofdstad ontvluchten, weten Haarlem te vinden. Stijgen de prijzen in Amsterdam, dan volgt Haarlem op de voet. Voor starters zonder goed gevulde portemonnee is het lastig hier wat betaalbaars te vinden.

Waar moet je zoeken? 

Betaalbaar wonen in het centrum van Haarlem is lastig, zo niet onmogelijk voor starters. Gelukkig kent Haarlem verscheidene leuke wijken en buurten die nog wel redelijk betaalbaar zijn. ‘Een van de buurten in opkomst is Sinnevelt’, zegt makelaar John Goedhart van Van Engelen Makelaars. 

Waar kom je dan terecht?

Sinnevelt is aangelegd in de jaren vijftig en heeft veel groen. ‘Vanuit Sinnevelt fiets je binnen 15 minuten naar de stad’, zegt Goedhart. ‘Het mooi aangelegde Schoterbos ligt letterlijk om de hoek. In nog geen half uurtje sta je bij Bloemendaal op het strand met je voeten in het zand. Bovendien ben je met de auto via Sloterdijk zo in Amsterdam.

En wat kost een woning daar? 

In Sinnevelt staat een ruime portiekflat van 71 m2 te koop voor € 235.000. ‘Ook hier verkopen de huizen snel’, zegt Goedhart. ‘Gelukkig heb je wel voldoende tijd om een woning te bezichtigen. Eventueel voor een tweede keer. Zo kun je vervolgens weloverwogen een bod uitbrengen.’ 

Zoals gebruikelijk in Haarlem, wordt bijna ieder huis per inschrijving verkocht, vaak boven de vraagprijs. ‘Je kansen nemen toe met een aankoopmakelaar’, zegt makelaar Goedhart. ‘Dat is hoe het werkt in de overspannen huizenmarkt van Haarlem.’ Of je een aankoopmakelaar inschakelt, is natuurlijk aan jou.