Wat koop je als starter nog in: Nijmegen

Nijmegen is een stad met een rijk verleden. Haar gezellige, levendige karakter heeft ze altijd weten te behouden. De stad ademt een zuidelijke en gemoedelijke sfeer uit. Logisch dat Nijmegen een populaire stad is om in te wonen. Daardoor zijn de woningen er snel verkocht. Veel buurten zijn onbetaalbaar geworden voor starters. Maar gelukkig niet allemaal. ‘De wijken Hatert en Grootstal in Nijmegen-Zuid zijn nu in trek bij starters’, zegt Mark Jacobs van Open Makelaars Nijmegen.

Waar moet je zoeken? 

‘In Grootstal worden regelmatig woningen te koop aangeboden door de woningcorporatie. Als je het aanbod goed in de gaten houdt dan gaat het vroeg of laat gebeuren’, zegt Jacobs. Maar je moet er wel je best voor doen. ‘Houd de sociale media- kanalen van makelaars goed in de gaten. En zorg ervoor dat makelaars weten dat je op zoek bent naar een woning en ze aan jou denken op het moment dat een woning op de markt komt.’

Jacobs beaamt dat een aankoopmakelaar ‘best wat geld kost’. Wel ziet hij regelmatig starters die eerst op eigen houtje een huis zochten na een aantal maanden toch aankloppen bij een aankoopmakelaar. 

Waar kom je dan terecht?

Grootstal ligt in het zuiden van Nijmegen. Je fietst in 20 minuten zo  naar het centrum van de stad. De wijk ligt tegen gewilde en voor starters onbetaalbare wijken aan. 

Typische woningen in Grootstal bestaan uit tweelaags doorzonwoningen uit de jaren zestig met een redelijk grote tuin. ‘Meestal moeten de keuken en de badkamer flink worden aangepakt’, zegt Jacobs. ‘Die zijn nog echt simpel en verouderd.’  

Om een goed beeld te krijgen van Nijmegen-Zuid adviseert Jacobs verder om echt per buurt en per straat te gaan kijken. Voelt het goed? Kijk dan wat er recent verkocht is in zo’n wijk. Je kan letterlijk van straat tot straat een ander gevoel krijgen. ‘Je moet echt verder kijken dan je neus lang is’ adviseert Jabobs.

En wat kost een woning daar? 

Aan de Marconistraat is onlangs een woning van 98m2 rond de vraagprijs van € 185.000 verkocht. Valt dat binnen jouw budget? Houd er dan wel rekening mee dat je waarschijnlijk nog het sanitair moet opknappen.