Wat koop je als starter nog in: Rotterdam

Lange tijd was Rotterdam het minst geliefd van de vier grote steden. Maar de afgelopen jaren heeft de stad een indrukwekkende inhaalslag gemaakt. De futuristische architectuur en het grote culturele aanbod maken de stad populair. De huizenprijzen zijn dan ook flink gestegen. Gelukkig kent Rotterdam verschillende opkomende buurten waar je nog een betaalbare woning kunt vinden.

Waar moet je zoeken? 

Denk aan Bospolder, Tussendijken of Oud-Mathenesse in Rotterdam-West. ‘Op Zuid’ vind je volgens Dimitri van Kleef van Van Kleef Makelaars Rotterdam een verborgen parel: Oud-Charlois.  

Waar kom je dan terecht?

Oud-Charlois is van oorsprong een dorpje dat in 1895 door Rotterdam werd geannexeerd. Om de havenarbeiders te huisvesten zijn in het begin van de twintigste eeuw flink wat arbeiderswijken rond het oude dorp gebouwd. ‘De sfeer van het oude dorpje is gelukkig deels behouden gebleven’, zegt Van Kleef. ‘Zo vind je er een mooi groen plantsoen aan de Boergoensevliet. Het Zuiderpark ligt om de hoek en in nog geen tien minuten fietsen sta je onder de Euromast’. 

En wat kost een woning daar? 

Op de Struitenweg staan appartementen van ongeveer 65 m2 aangeboden voor rond de € 200.000. Als starter zoek je waarschijnlijk in deze prijsklasse. ‘Je moet de verkoper er dan van overtuigen dat jij de beste koper bent’, zegt Van Kleef. ‘De beste kans van slagen heb je als je een aankoopmakelaar hebt, de financiering geen probleem vormt en je flexibel bent rond de uiteindelijke overdracht. Klopt dit plaatje, dan heb je dikke kans dat je slaagt in Oud-Charlois.'