Wat koop je als starter nog in: Utrecht

Ja, Utrecht! Universiteitsstad met veel voorzieningen en voldoende werk in de buurt. Populair en daarom ook duur. Ben je met een bescheiden budget op zoek naar een koophuis in Utrecht, dan wordt het in grote delen van de stad lastig. Gelukkig zijn er ook buurten waar de huizenprijzen iets vriendelijker zijn voor je portemonnee.

Waar moet je zoeken?

Utrecht heeft verscheidene opkomende buurten waar je nog enigszins betaalbare woningen vindt. Bijvoorbeeld Ondiep of Transwijk. ‘Maar Overvecht-Zuid springt er echt uit’, zegt makelaar Trudy Kempees van Domstad Makelaars. 

Waar kom je dan terecht?

Eerlijk is eerlijk: Overvecht-Zuid bestaat vooral uit hoogbouw uit de jaren zestig en biedt niet de karakteristieke panden die je elders in de stad aantreft. ‘Als starter op de Utrechtse woningmarkt moet je soms je wensen bijstellen’, zegt Kempees. ‘Maar de buurt is wel erg ruim opgezet met veel groen. En met een kwartiertje fietsen sta je in de binnenstad. Wil je verder weg, dan heeft Overvecht een eigen treinstation en met de auto ben je zo op de Ring Utrecht.’

En wat kost een woning daar? 

Er staan verscheidene appartementen te koop in Overvecht-Zuid. Aan de Thamesdreef bijvoorbeeld: voor € 200.000 koop je een woning van 92 vierkante meter met grote woonkamer en drie slaapkamers.