Podcast: Kun je als jong gezin straks nog wonen in Amsterdam?

Dertigers Jonas en Willemijn wonen met hun twee kinderen in Amsterdam. Ze willen er graag blijven. Maar zelfs met hun budget van zo’n vier ton vinden ze geen geschikte gezinswoning in de hoofdstad.

Jonas en Willemijn kijken verder, met een open blik. Misschien gaan ze wonen op de Veluwe, of in Friesland. Het zal voor hen hoe dan ook een grote stap worden. Vooral voor geboren en getogen Amsterdamse Willemijn, die ‘haar’ stad waarschijnlijk moet verlaten.

Welke gevolgen heeft het voor steden als Amsterdam, Utrecht of Haarlem als steeds minder mensen er door de hoge huren of huizenprijzen terechtkunnen? En welke invloed heeft dat nieuwe, hippe koffietentje op de hoek op jouw huizenjacht in de grote steden? In onderstaande podcast geeft onderzoeksjournalist, geograaf en planoloog Floor Milikowski het antwoord.

Presentatie: Sander van der Ploeg en Wike Wilbrink.
Zij spreken met Floor Milikowski.

Enthousiast over deze podcast? Laat een review achter in de iTunes store.

Onderzoeksjournalist, geograaf en planoloog Floor Milikowski bracht vorig jaar het boek 'Van wie is de stad' uit, het eindresultaat van een jarenlange zoektocht naar de gevolgen van de populariteit van Amsterdam voor woningzoekenden, toeristen, ondernemers en beleggers. Wie zijn de winnaars en de verliezers in het keiharde spel om geld, grond en stenen? Moet je tegenwoordig nog wel wíllen wonen in een stad als Amsterdam?