Welke verzekeringen heb je nodig bij een koophuis?

Koop je een huis, dan ben je vóór de overdracht of oplevering van de nieuwe woning verplicht een opstalverzekering af te sluiten, hiermee is je huis verzekerd. Daarnaast is het wel zo veilig om voor de verhuizing ook je inboedelverzekering te regelen. Hiermee stel je de spullen in huis direct veilig.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) is je woning verzekerd tegen schade door brand, storm en inbraak. Een opstalverzekering is verplicht voor iedereen die een koopwoning met hypotheek heeft. De opstalverzekering moet ingaan op de dag dat de woning wordt opgeleverd.

De opstal bestaat uit de woning en alle onroerende goederen die bij de woning horen: schuurtjes, schuttingen, leidingen, zonnepanelen, centrale verwarming en sanitair. Je kunt glas ook meeverzekeren.

> Lees meer over de opstalverzekering

Inboedelverzekering

Alles in huis wat niet ‘aard- en nagelvast’ zit, behoort tot de inboedel. Dus eigenlijk alles wat te verhuizen is. Denk aan meubilair, apparaten, kleding, gordijnen, maar ook (brom)fietsen, antennes en zonwering. Kostbaarheden zijn vaak tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Een motorvoertuig of een caravan behoort niet tot de inboedel.

Voor zowel de opstal als de inboedel geldt dat schade door een aardbeving, atoomkernreactie, overstroming of (burger)oorlog is uitgesloten.

> Lees meer over de inboedelverzekering

Appartement

Heb je een appartement, dan sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering af voor het hele gebouw. Voor sommige zaken in je eigen appartement, zoals een dure keuken, kun je een extra dekking afsluiten. Voor de inboedel regel je wel zelf een verzekering.

Eigen Huis Verzekeringsservice

Onze verzekeringen hebben een uitgebreide dekking en een scherpe prijs. Ook komt onze opstalverzekering als beste uit de test bij de Consumentenbond en scoort het bij Money view op voorwaarden en prijs maximaal.

Ontdek ons woonpakket

  • Uitgebreide dekking
  • Scherpe prijs
  • 100% onafhankelijk

Onze diensten bij verhuizen