Hypotheek meenemen

Je gaat je huis verkopen en hebt een lopende hypotheek. Kun je deze meenemen? Is dat wel verstandig? En wat zijn de regels? Wij leggen uit hoe het zit. 

Aflossingsvrije hypotheek

Heb je nu een aflossingsvrije hypotheek? Dan kun je ook voor je volgende huis weer zo’n hypotheek afsluiten. Je hebt dan wel te maken met een aantal regels en voorwaarden.

Alles over de aflossingsvrije hypotheek

(Bank)spaarhypotheek

Als je nu een (bank)spaarhypotheek hebt, sta je voor een aantal keuzes. Kun je deze voortzetten als je gaat verhuizen? Wat gebeurt er met je opgebouwde spaarbedrag?

Lees meer over de mogelijkheden

Annuïteitenhypotheek

Wie een annuïteitenhypotheek heeft, betaalt maandelijks een vast bedrag: een deel aflossing en een deel rente. Na dertig jaar is de hypotheek afgelost. Stel, je gaat verhuizen en je hypotheekschuld wordt hoger of juist lager. Hoe werkt de annuïteitenhypotheek dan?

Lees meer over verhuizen en de annuïteitenhypotheek

Verhuizen en belasting

Als je gaat verhuizen, heb je met fiscale regels te maken. Bijvoorbeeld omdat je meer gaat lenen dan voorheen, of juist niet. Of omdat je eerst een periode gaat huren. Wij hebben de regels in verschillende situaties op een rij gezet.

Ook interessant

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Ontdek snel en makkelijk wat je maximaal kunt lenen voor de aankoop van een woning.  Bereken maximale hypotheek

Hypotheek oversluiten

Wil je profiteren van de lage rentestand? Dan kun je overwegen om je hypotheek tussentijds over te sluiten. Of is rentemiddeling misschien een optie? Lees meer

Hypotheek regelen

De financiële en fiscale mogelijkheden bij verhuizen. Opties hypotheek

Doe je voordeel met deze diensten