Vraagprijs bepalen

Een reële vraagprijs zorgt ervoor dat uw huis goed verkoopbaar is. Maar hoe stelt u een reële vraagprijs vast?  

Om te beginnen kunt u het aanbod in de buurt onderzoeken: welke woningtypes worden aangeboden, wat is daarvan de vraagprijs is en hoe lang staan de huizen al te koop? U krijgt dan meteen een indruk van hoe gewild uw huis is. Bekijk ook het aanbod op verschillende woningsites en vergelijk de vraagprijs van concurrerende huizen. 

Kadaster 

Het Kadaster registreert verkoopgegevens van alle woningen in Nederland. U kunt de aankoopprijs van een woning voor een klein bedrag opvragen via de website van het Kadaster of de Koopsomtelefoon. Vraag gegevens op bij het Kadaster >

Bijzonderheden bij de verkoop van een appartement 

Als verkoper van een appartement bent u lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en medeverantwoordelijk voor het appartementsgebouw. Door de koper te wijzen op de dingen die uw VvE goed heeft geregeld, kunt u laten zien dat de servicekosten verantwoord worden besteed. Denk hierbij aan een goed gevuld reservefonds, een degelijk meerjarenonderhoudsplan, collectieve verzekeringen of het gezamenlijk inhuren van schoonmakers. 

Wat is wel/niet inbegrepen bij de verkoop?

Het is niet altijd duidelijk of iets juridisch als onderdeel van de woning valt aan te merken. Het is daarom belangrijk om concreet af te spreken wat wel en niet inbegrepen is bij verkoop. Verschil van mening ontstaat meestal alleen over zaken waarover niets is afgesproken. 

Om problemen te voorkomen kunt u het beste alles schriftelijk vastleggen in een lijst met roerende zaken. 

Taxatie van uw huis

Een taxatie kan helpen bij het vaststellen van de vraagprijs. De koper moet een taxatie laten doen om de hypotheek rond te krijgen. Wij helpen met een taxatiepartner.

Taxatie aanvragen

Wat is dat huis waard?

Vul de module in en ontvang direct een objectief rapport over de huiswaarde. Dat geeft houvast bij het bepalen van uw koop- of verkoopprijs

Prijsindicatie aanvragen